Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Amerikansk tilsyn gir grønt lys til lab-kjøtt

Et kyllingkjøttprodukt utviklet i et laboratorium har fått grønt lys for å selges som mat i USA.

I USA gis det nå tommel opp for å dyrke kjøtt i laberatorier. Illustrasjonsfoto: Mostphotos
I USA gis det nå tommel opp for å dyrke kjøtt i laberatorier. Illustrasjonsfoto: Mostphotos

Det amerikanske mat- og legemiddeltilsynet FDA har godkjent et lab-utviklet kyllingkjøttprodukt etter «grundige evalueringer», skriver BBC.

Kjøttet er fremstilt ved bruk av stamceller fra dyr. Nå kan det endelige resultatet snart havne i butikkhyllene etter en runde med evaluering hos det amerikanske landbruksdepartementet.

Annonse

Det er selskapet Upside som står bak produktet, og sjefen er henrykt over gjennombruddet.

– Jeg har sett fram til denne dagen i lang tid, sier Upside-grunnleger Uma Valeti.

Fremstilling av kunstig kjøtt har vært under utvikling i lang tid. I 2020 ble en restaurant i Singapore verdens første til å kunne tilby gjestene sine kunstig kjøtt på menyen. Også dette var kyllingkjøtt.

Neste artikkel

Slik reagerer folk på den vordende prisøkningen