Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Aktoratet vil ha 120 dagers ubetinget fengsel for mann som skjøt ulv utenom sesong i Oppland

Mannen kan også miste retten til å drive alle typer jakt i fem år.

Saken mot ulveskytteren gikk i Sør-Gudbrandsdal tingrett på Lillehammer. Foto: Paul Kleiven / NTB Scanpix
Saken mot ulveskytteren gikk i Sør-Gudbrandsdal tingrett på Lillehammer. Foto: Paul Kleiven / NTB Scanpix

En mann fra Hedmark har uttalt at han trodde lisensjakta på ulv allerede var i gang da han skadeskjøt en ulv 29. september i fjor.

Men det var ikke lov å begynne ulvejakta for 1. oktober, og dermed risikerer mannen opptil 120 dagers ubetinget fengsel, skriver Østlendingen. Skuddet falt Snultra i Øyer kommune i Oppland. Det ble satt i gang søk etter ulven, men den ble aldri funnet.

Mannen møtte i Sør-Gudbrandsdal tingrett fredag. Dom i saken er ventet 12. september.

Politiadvokat Henning Klauseie la videre ned påstand om fem års tap av retten til å jakte, inndraging av børsa og at tiltalte må betale saksomkostninger.

Annonse

Den tiltalte erkjenner at han skjøt ulven og har innrømt straffskyld. Han var på elgjakt da han oppdaget og skjøt ulven og var registrert som lisensjeger på ulv.

Mannens forsvarer Svein Olav Bøen mener at straffesaken burde vært avgjort med en såkalt tilståelsesdom, noe som medfører en forenklet behandling i retten.

Aktor understreket at lisensjegere plikter å sette seg inn i når jakta begynner og at tiltalte var «uaktsom», fordi han ikke har undersøkt datoen bedre.

Forsvarer Bøen framholdt at skuddet skyldtes en såkalt rettsvillfarelse – uvitenhet om når ulvejakta skulle starte. Derfor ba han om betinget fengsel og at hedmarkingen skulle slippe å betale saksomkostninger.

Etter en endring fra Klima- og miljødepartementet tidligere i år, er begynnelsen på lisensjakta på ulv 1. januar både innenfor ulvesonen og 1. desember fra og med kommende jaktsesong.

Neste artikkel

Ap avviser at deres ulveforslag bryter internasjonale avtaler