Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

45 kommuner har flere hytter enn boliger

Vinje i Telemark og Hol i Hallingdal topper lista.

Illustrasjonsfoto: Mostphotos
Illustrasjonsfoto: Mostphotos

Onsdag morgen kom Statistisk sentralbyrå (SSB) med nye tall: 45 kommuner har flere registrerte hytter enn boliger. Vinje og Hol har om lag 3.000 flere hytter enn boliger.

Men de er ikke alene. Til sammen 45 kommuner har flere hytter enn boliger, og det er Åseral (2,3 hytter pr. innbygger) og Bykle (2,7 hytter pr. innbygger) som har den prosentvise største forskjellen.

Annonse

De små kommunene langs kysten topper lista når det kommer til hytter pr. kvadratkilometer. I idylliske Hvaler er det 48 hytter pr. kvadratkilometer, og deretter kommer Frogn og Færder.

SSB har også funnet tall på hvor hyttekjøperne i de mest kostbare fjellhyttekommunene kommer fra. Rundt 43 prosent av dem som kjøpte hytte i Hol mellom 2016–2019 kom fra Bergen. Oslo var nede på 15 prosent.

Trysil, Ringsaker og Hol solgte flest hytter i denne fireårsperioden. I Trysil ble hele 1.626 hytter solgt, men Ringsaker og Hol hadde henholdsvis 1.339 og 1.235 hyttesalg. Disse tre kommunene er også dem med flest hytter totalt. Ringsaker har 7.200 hytter registrert, Trysil 6.700 og Hol 5.600.

Neste artikkel

Vinmonopolet tjener milliarder på stengte grenser og skjenkestans