Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

2000 geiter kan hindre at skogbranner sprer seg i USA

Ifølge miljøforsker Kryssy Mache hos myndighetene i California spiser geitene alt de kommer over og bidrar til å redusere spredningen av skogbranner.

Geiter er svært nyttige i kampen mot skogbrannene i Nord-California i USA. Foto: California DWR
Geiter er svært nyttige i kampen mot skogbrannene i Nord-California i USA. Foto: California DWR

Nord i California i USA frykter man forferdelig sommer med skogbranner. Nå har brannvesenet og lokale myndigheter inngått et samarbeid med en geitebonde.

En hær av geiter er nå sluppet løs for å spise vekk gress, blomster, busker og andre vekster, for å redusere spredningen av skogbrann i sommer, skriver Vice News.

Nylig ryddet 350-400 geiter nesten fem dekar med land i et område nær Lake Oroville i Nord-California. Sist helg ble også 1500 geiter satt til å rydde 34 mål i samme område.

– De spiser alt. De kan også nå opp fem meter i tærerne og spise greiner. Det er ikke bare vi mennesker som kan utgjøre en forskjell, vi kan også bruke geiter, sier miljøforsker Kryssy Mache hos myndighetene i California til den amerikansk-kanadiske nettavisen.

Annonse

I videoen under kan du se hvordan geitene blir brukt til å rydde skog i de tørreste områdene i staten:

Ifølge Vice News er prosjektet en del av Californias «Fuel Load Management Plan», som ble presentert i år. Det går ut på å redusere spredningen av skogbranner ved å forhindre at store områder gror igjen.

Brannsesongen har allerede startet i California. Selv om det aldri har vært flere skogbranner i den amerikanske staten enn i 2020, frykter myndighetene at tørke og høye temperaturer kan gjøre det enda verre i år.

Neste artikkel

USA: Størst vekst i arbeidsplasser innen fornybar energi