Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

16-åring omkom etter traktorvelt i Skjåk

– Dette er bare frykteleg tragisk, ord blir fattige, sier Skjåk-ordfører Edel Kveen. Lørdag kjørte medelevene av 16-åringen bil- og traktorkortesje for å minnes henne.

Lørdag kom meldingen fra politiet om at den 16 år gamle jenta som var involvert i en traktorulykke i Skjåk onsdag, er død.

Lørdag ettermiddag arrangerte flere medelever av 16-åringen en bil- og traktorkortesje fra skolen i Skjåk til ulykkesstedet, skriver VG.

– Det ble en sterk avslutning på dagen, sier ordfører Edel Kveen (Sp) til avisa.

Hun forteller at traktorene var pyntet med hjerter, og at mange hadde møtt opp på ulykkesstedet med blomster.

– Jenta hadde et stort nettverk og mange venner, sier Edel Kveen (Sp), ordfører i Skjåk kommune om tenåringen som omkom i en traktorulykke. Bildet er tatt i en annen sammenheng. Foto: Skjåk Sp
– Jenta hadde et stort nettverk og mange venner, sier Edel Kveen (Sp), ordfører i Skjåk kommune om tenåringen som omkom i en traktorulykke. Bildet er tatt i en annen sammenheng. Foto: Skjåk Sp

– Bygd i sjokk og sorg

Kveen forteller til avisa Fjuken at Skjåk-bygda er i sjokk og sorg.

– Dette er bare frykteleg tragisk, ord blir fattige, sier ordføreren.

Det er 2.173 innbyggere i den lille kommunen.

– Vi har ingen å miste her. Hun hadde hele livet foran seg. Dette blir så meningsløst, sier Kveen til Gudbrandsdølen Dagningen.

– Mange hadde håpet at jenta skulle komme hjem igjen, at det skulle bra - så ble det ikke slik. Dette kommer som et sjokk på så mange. Det er så mange involverte. Først og fremst går tankene til familien, og jenta hadde et stort nettverk og mange venner. Nei, det er bare tragisk, sier Kveen.

Annonse

Åpner skolen

Kommunen har jobbet med å varsle alle ungdommene som er berørt av ulykken.

Kriseteam er tilgjengelig, også i samarbeid med nabokommunen Lom, ifølge Fjuken. Det er tett kontakt mellom ungdommene i Skjåk og Lom, særlig innenfor idretten.

Lørdag kom medelever fra Skjåk og Lom til skolen i Skjåk for minnes sin avdøde trenings- og klassekamerat, skriver VG.

Skolen i Skjåk holdes nå åpen for elver og venner fra kl. 17 lørdag ettermiddag. Dem som ønsker å komme sammen med foreldrene sine, er velkommen til det, skriver kommunen i en pressemelding.

Etterforsker ulykken

Jenta var alene da traktoren veltet på fylkesvei 483 i Skjåk i Gudbrandsdalen i 9-tiden onsdag formiddag.

Det var ingen til stede da ulykken skjedde, og det var forbipasserende som fant jenta. Det ble utført livreddende arbeid, før 16-åringen ble fløyet til St. Olavs hospital i Trondheim.

Politiet etterforsker ulykken for å få klarhet i hendelsesforløpet.

– Det var ingen direkte vitner til ulykken. Det er gjort gode teknisk undersøkelser, og det drives også taktisk etterforskning. Personene som kom først til ulykkesstedet er også avhørt. Det er godt håp om at etterforskningen skal gi oss svar på hva som skjedde, uttaler operasjonsleder Bård Einar Hoft i Innlandet politidistrikt til Gudbrandsdølen Dagningen.

Politibetjent Roger Haugen i Innlandet politidistrikt har tidligere fortalt samme avis at det var en nabo som oppdaget ulykken – og at flere kom til for å få jenta løs, blant dem en traktorfører som kom kjørende på vegen.

– Sjåføren fikk løftet opp traktoren og fikk jenta fri. Så ble det satt i gang livreddende førstehjelp, uttalte Haugen til avisa da.

Neste artikkel

Vil ha over 60 mill. for en av Hedmarks største privateide skogeiendommer