Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Yara signerer gruveavtale med Etiopia

Gjødselprodusenten Yara skal starte en kaliumgruve i Etiopia. Avtalen med etiopiske myndigheter signeres i Addis Abeba tirsdag.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Den planlagte Yara Dallol-gruva er lokalisert i Afar-regionen i den nordlige delen av Etiopia

– Vi er fornøyd med å ha oppnådd denne viktige milepælen i Dallol-gruveprosjektet. En gruve i Afar-regionen vil bidra betydelig til økonomisk utvikling både lokalt og nasjonalt, sier konsernsjef Svein Tore Holsether, som er i Etiopia for å signere avtalen med etiopiske myndigheter.

Yaras forstudier som er gjort de siste årene, har påvist betydelige reserver av naturressurser til bruk i produksjonen av kaliumsulfat (SOP) i det tildelte leteområdet. SOP er et gjødselprodukt som er spesielt egnet for frukt, grønnsaker og kaffeavlinger, går det fram av en pressemelding fra selskapet.

Den planlagte Yara Dallol-gruva vil ha en årlig produksjonskapasitet på cirka 600.000 tonn SOP, tilsvarende omtrent 10 prosent av det globale markedet. Yara Dallol er et selskap som eies 51,8 prosent av Yara International.

Annonse

Den totale investeringsrammen for prosjektet ennå ikke er ferdig, men Yara opplyser at beløpet er redusert fra det tidligere estimatet på 740 millioner amerikanske dollar, rundt 6 milliarder norske kroner.

Avtalen mellom Yara og de etiopiske myndighetene skjer samtidig med at kronprinsparet er på offisielt besøk i det afrikanske landet.

Neste artikkel

Svakere tall enn ventet fra gjødselgiganten Yara