Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ulv med skabb avlivet i Enebakk

En ulv med skabb er avlivet i Enebakk i Akershus.

Ulven som ble skutt i Enebakk. Foto: Gunnleik Seierstad/Enebakk Avis
Ulven som ble skutt i Enebakk. Foto: Gunnleik Seierstad/Enebakk Avis

Ulven var i så dårlig forfatning at det ble vurdert at den ikke kom til å overleve på egen hånd.

Miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus har mottatt flere meldinger de siste dagene om at en ulv med skabb hadde oppholdt seg svært nært bebyggelsen i Enebakk, like sørøst for Oslo.

Den skal ha blitt sett både i en krypkjeller under en eldre låve og oppå en møkkhaug noen meter fra en annen låve, som ligger noen kilometer unna den første.

Tirsdag ble ulven igjen observert, og mannskap fra Fylkesmannen rykket da ut og avlivet den i 12.30-tiden.

– Den var veldig syk og dårlig. Det var lett å komme innpå den, sier Are Hedén, som er fylkesmiljøvernssjef i Oslo og Akershus, til VG.

Annonse

Les også: Regjeringspartiene legger ulveforliket på is

DNA fra ulven skal analyseres av Rovdata. Det er ventet at DNA-analysen blir klart i løpet av uken. Ulven som ble skutt har beveget seg i yttergrensene av Østmarka-reviret, men Fylkesmannen kan foreløpig ikke fastslå om dette er alfahannen i dette reviret. Reveskabb er vanlig i Norge, også hos ulv.

Ulven er også observert flere ganger og den er fotografert både med viltkamera og ved video på telefon, skriver Fylkesmannen på sine nettsider.

Skabb er en hudsykdom som skyldes en skabbmidd som graver ganger i huden og legger egg. Spredning skjer vanligvis ved fysisk kontakt. Sikker diagnostisering er gjerne vanskelig. Symptomer er intens kløe.

Neste artikkel

– Helt sjukt å oppleve slik støtte