Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Trond Bentestuen slutter som Rema-sjef etter uenighet om retningen videre

Trond Bentestuen slutter som administrerende direktør for Rema 1000 med umiddelbar virkning. Grunnen er uenighet om veien videre.

Trond Bentestuen slutter som administrerende direktør i Rema 1000 med umiddelbar virkning. Foto: Lise Åserud / NTB
Trond Bentestuen slutter som administrerende direktør i Rema 1000 med umiddelbar virkning. Foto: Lise Åserud / NTB

Det skriver Reitangruppen, som eier Rema 1000, i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

– Jeg ønsker å takke Trond for innsatsen som er lagt ned – spesielt for fokuset han har hatt på ett Rema 1000 og for den anerkjennelsen han har sikret alle våre hverdagshelter gjennom en global pandemi. Selv om vi nå avslutter vårt samarbeid, vil jeg understreke at vi skilles som venner, og at Trond er en flott fyr som vi heier på og ønsker all lykke videre, sier administrerende direktør i Reitan handel og styreleder i Rema 1000 Norge, Ole Robert Reitan.

Annonse

Trond Bentestuen tok over som administrerende direktør i Rema 1000 sommeren 2018. Han kom da fra stillingen som konserndirektør i DNB, hvor han ledet forretningsområdet Wealth Management & Insurance.

Tom Kristiansen tar over stillingen som administrerende direktør for Rema 1000 Norge fra og med 18. mai.

Kristiansen har hatt en rekke ledende stillinger i Rema 1000 siden 1997, også som administrerende direktør for Rema 1000 Norge i en årrekke. Han kommer fra stillingen som administrerende direktør for Rema Etablering.

Rema 1000 er Norges største dagligvarekjede og hadde i 2020 23,2 prosent av dagligvaremarkedet. Remas markedsandel har likevel falt i flere år, mens erkerivalen Kiwi, som eies av dagligvaregiganten Norgesgruppen, har styrket sin posisjon.

Neste artikkel

Åslaug Haga: – Vi har et matsystem i krise