Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Tre siktet etter brannen på Selje Hotel

Tre personer er pågrepet og siktet for brannstiftelse etter at Selje Hotel i Sogn og Fjordane ble totalskadd i en brann i slutten av november.

Selje hotell i Sogn og Fjordane begynte å brenne natt til fredag i forrige uke. Nå sier politiet at brannen var påsatt. Foto: Selje hotell

– Kombinasjonen av en rekke ulike bevis gjorde at vi kom fram til disse tre mennene. Hva disse bevisene er, kan jeg ikke si noe om her og nå, bortsett fra at funnene entydig peker i retning av forsettlig ildspåsettelse, altså at noen har gjort dette med vilje, sier politiadvokat Magnus Engh Juel i Vest politidistrikt til NTB.

De tre mennene ble pågrepet torsdag ettermiddag og vil bli fremstilt for varetektsfengsling fredag. De er siktet for brannstiftelse eller medvirkning til dette.

Fengslingsmøtene går i Fjordane tingrett i Førde fredag klokken 11, 13 og 15. Politiet vil be om fire ukers varetekt, samt brev- og besøksforbud for alle tre.

Ingen tilståelser

Brannen i Selje Hotel ble meldt klokken 3.38 natt til fredag 25. november. Først ved 12-tiden samme dag var brannen slukket, og hotellet var da påført omfattende skader.

Hotellet har vært vinterstengt siden 1. november, og det var ingen folk i bygningen da brannen brøt ut, men et titalls naboer ble evakuert til en skole i nærheten.

Politiet har hatt bistand fra Kripos i etterforskningen, og politiet mener altså det er mye som tyder på at brannen var påsatt. De tre pågrepne er alle menn som er over 18 år, men utover det vil ikke Juel gi ytterligere detaljer om alder og hvor de hører hjemme.

Annonse

– De har vært avhørt, men har ikke kommet med noen tilståelse eller noen erkjennelse som knytter dem til hotellbrannen, sier politiadvokaten.

Kan bli flere pågripelser

Politiet har en formening om hva som var motivet for at hotellet ble tent på, men Juel understreker at dette er noe de jobber intenst med å få avklart.

– Vi har ulike hypoteser i saken. Bakgrunnen for at vi har gått til det skrittet å pågripe tre personer, er funn av bevis som gjør at vi mener det er skjellig grunn til mistanke – at det er mer sannsynlig at de har hatt en rolle enn at de ikke har hatt det, sier Juel.

Selv om tre menn nå er siktet, utelukker ikke politiet at det kan komme flere pågripelser.

– På det nåværende tidspunkt holder vi det som en mulighet. Derfor er vi også knappe med å gi informasjon om saken, sier Juel.

Neste artikkel

Sjømatjubel over frihandelsavtale