Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Traaseth: – Jeg opplever stor tillit

Den omdiskuterte lederen for Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth, har for første gang kommentert sin egen rolle i selskapet.

– Jeg er rett og slett rørt over støtten jeg har fått fra kolleger og tillitsvalgte, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
– Jeg er rett og slett rørt over støtten jeg har fått fra kolleger og tillitsvalgte, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix

Traaseth har ikke ønsket å la seg intervjue om støyen rundt hennes egen person og selskapet, men har svart på noen spørsmål. Nå gir hun følgende kommentar til Aftenposten i forbindelse med at selskapet tirsdag legger fram sine resultater for 2017:

– Jeg opplever stor tillit. Å omstille et så stort selskap, som betyr så mye for så mange, er krevende. Det vi har gjort har vært viktig, og det har vært viktig for meg som leder å vise at jeg står i blåsten.

– Jeg er rett og slett rørt over støtten jeg har fått fra kolleger og tillitsvalgte. Og jeg tror at stormen, som har vært beintøff, har et stort potensial til å gjøre oss enda sterkere, sier Traaseth.

Innovasjon Norges kjerneoppgave er å gi rådgivning, risikolån og tilskudd til innovasjonsprosjekter. I fjor mottok de bevilgninger på 3,8 milliarder kroner, 100 millioner opp fra 2016.

Sier han ikke blandet seg inn

Næringsministeren sier han ikke hindret Innovasjon Norges styre fra å behandle direktørens stilling. Det får den avgåtte styrelederen til å reagere.

Striden om hvorvidt næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) blandet seg inn i Innovasjon Norge-styrets arbeid ser ikke ut til å være over.

– Jeg har ikke instruert styret om noe, og flere ganger eksplisitt sagt at jeg ikke har gjort det. Det saken handler om er at staten som største eier konkret har sagt fra til styret om sitt synspunkt, som noe styret kunne vurdere videre, sier statsråden. Han mener mediekommentarer om instruksjon av styret er «galt utgangspunkt», skriver Dagens Næringsliv.

– Motsatt

Uttalelsen har ført til følgende kommentar i en epost til avisen fra den avgåtte styrelederen Per Otto Dyb:

Annonse

– Statsråden og jeg har tydeligvis oppfattet dette helt motsatt. Jeg spurte ham direkte og i andre personers nærvær om styret sto fritt til å fortsette behandlingen av forholdet til administrerende direktør, hvorpå han svarte: Nei, nei, det er ikke slik det skal forstås.

Dyb har allerede sagt at han valgte å gå fordi styret ble overkjørt av statsråden i en prosess om administrerende direktør Anita Krohn Traaseths stilling.

– At største eier legger bånd på styrets arbeid er ene og alene årsaken til at jeg valgte å trekke meg, sa Dyb til E24 før helgen.

Flere spørsmål

Samtidig som Dyb slår tilbake mot Røe Isaksens forklaring, varsler Arbeiderpartiet at det vil ha flere svar fra Høyre-statsråden, skriver E24. Etter å ha lest Røe Isaksens svar på forrige ukes henvendelse om hvordan næringsministeren hadde involvert seg i saken, mener Ap det fortsatt er hull som må fylles i historien.

– Vi vil ha flere svar, sier Aps næringspolitiske talsmann Terje Aasland. Han er også andre nestleder i Stortingets næringskomité.

– Man kan tolke det som en instruks eller ikke, men det er i hvert fall en klar innblanding når departementet den 28. februar stopper prosessen. Alle skjønner at det er det som skjer, sier Aasland, som vil ha mer klarhet i hva som faktisk har skjedd.

28. februar er dagen da departementet skal ha gitt uttrykk for at det sittende styret ikke burde gå videre med saken om Traaseths stilling, men at den heller burde håndteres av det nye styret som skal forholde seg til direktørene i tiden fremover.

Neste artikkel

Innovasjon Norge: Kriseåret har også vært et jubelår