Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Tønsberg-ordfører tror mulig meierinedleggelse vil få stor betydning

Tine vurderer fremtiden til meieriet på Sem i Tønsberg. – En nedleggelse vil få stor betydning for Tønsberg, sier ordfører Anne Rygh Pedersen (Ap).

Tine vurderer fremtiden til meieriet på Sem i Tønsberg. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Tine vurderer fremtiden til meieriet på Sem i Tønsberg. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Tine offentliggjorde torsdag morgen at de skal utrede fremtiden til tre meierier. Det kan innebære at ett eller flere av meieriene legges ned.

Det største av dem er meieriet på Sem i Tønsberg, som har 115 ansatte. En nedleggelse kan få store følger for kommunen, tror ordfører Anne Rygh Pedersen.

– Tine er en stor industribedrift som har mange arbeidsplasser av typen vi trenger. Det vil få stor betydning for oss dersom meieriet på Sem legges ned, sier ordfører Pedersen til NTB.

Annonse

Hun sier at kommunen har vært i dialog med Tine, og at de har vært klar over at meieriet står i fare for nedleggelse før nyheten ble sluppet torsdag.

– Vi tar ikke sorgene på forskudd og forholder oss til at det skal gjøres en utredning. Vi ønsker en dialog, og vil høre hva Tine trenger fra kommunen for at de skal bli værende på Sem. Vi vil gjøre det vi kan for at de skal bli her, sier Pedersen.

Neste artikkel

Fallet i leveransane av mjølk bremsar opp