Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen erkjente straffskyld for underslag

En tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen erkjente straffskyld for grovt underslag da rettssaken startet i Oslo tingrett. Han sier han ble presset.

Berit Reiss-Andersen forsvarer den tiltalte i Gartnerhallen-saken. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sammen med en bonde er den tidligere regnskapssjefen tiltalt for å ha underslått over 49 millioner fra frukt- og grøntprodusenten.

Da han tok plass på tiltalebanken i Oslo tingrett tirsdag innrømmet han straffskyld, men sa at han ble presset til å begå underslagene, skriver Romerikes Blad. Mannen tok til tårene under deler av innledningsforedraget til aktor.

– Dette er snakk om en personlig tragedie, sier mannens forsvarer, advokat Berit Reiss-Andersen til avisen. Verken hun eller hennes klient ønsker å kommentere saken ytterligere. Også politiet legger til grunn i tiltalen at mannen ble presset til underslagene av sin medtiltalte.

Les også: Gartnerhallen tilfreds med underslags-tiltale

– Tiltalen gjelder grovt underslag begått av regnskapssjefen i Gartnerhallen over en periode på ti år, der han urettmessig har overført 49 millioner kroner fra Gartnerhallen-systemet, har førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim tidligere sagt til NTB.

Regnskapssjefen innrømmet underslaget allerede da han ble pågrepet i fjor, og har samarbeidet med politiet. Han skal forklare seg i retten onsdag.

Annonse

Den medtiltalte bonden er også tiltalt for forsikringssvindel i tillegg til underslag.

Gartnerhallen ble etablert i 1930 og eies av 1.165 frukt- og grøntprodusenter. Det er Norges største organisasjon for produsenter som dyrker frukt, bær, grønnsaker og potet.

Det er satt av åtte dager til hovedforhandlingen i Oslo tingrett.

(©NTB)

Neste artikkel

Bondesamvirke-topp: – Ny miljøteknologi bør få mer plass på neste messe