Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Stavanger-avis fikk matpris

Stavanger Aftenblads matredaksjon fikk utdelt prisen Matkulturprisen 2019 av Chaine des Rotisseurs Bailliage de Rogaland og Matmerk under Gladmatfestivalen.

Fra Venstre: Ordfører i Stavanger, Christine Sagen Helgø, Aftenbladets matanmelder Harald Birkevold, Statstminister Erna Solberg, Anita Løyning, Oldermann for Kokkenes Mesterlaug Rogaland og Maren Skjelde, daglig Leder Gladmat. Foto: Solfrid Sande
Fra Venstre: Ordfører i Stavanger, Christine Sagen Helgø, Aftenbladets matanmelder Harald Birkevold, Statstminister Erna Solberg, Anita Løyning, Oldermann for Kokkenes Mesterlaug Rogaland og Maren Skjelde, daglig Leder Gladmat. Foto: Solfrid Sande

– Årets vinner har over flere år vært en viktig, og svært aktiv pådriver og kunnskapsutvikler av matfaget i regionen gjennom fremme av høy faglig kvalitet og innsikt både for produsenter, fagmiljøer og publikum i vår region. Videre har de vært aktive med å sette Stavangers og Rogaland på Norges matkart, står det i juryens begrunnelse.

Det er matredaksjonen i Stavanger Aftenblads matredaksjon ved Harald Bikevold og Kine Hult som fikk utdelt prisen.

Gladmatfestivalen

Matkulturprisen deles ut av Chaine des Rotisseurs Bailliages avdeling i Rogaland. Chaine des Rotisseurs Bailliage er en forening for gastronomi. Også Matmerk er med på å dele ut prisen.

Prisen ble delt ut under åpningen av Gladmatfestivalen i Stavanger.

Annonse

– Anmeldelse av alt fra gladmatrettene, matpresentasjoner, restauranter og Tour de Frityr mellom Stavanger og Kristiansand har gitt et bredt spekter til brukernes innsikt og økt kunnskap om hva som finnes innen matkultur, skriver juryen.

– Jeg syns dette er en riktig og gledelig utdeling. Her får Aftenbladet og våre anmeldere igjen for å ha vært tydelig tilstede, ikke bare på såkalte «snobbesteder», men at vi er der folk er. Vi er veldig glade for at juryen har sett det, sier Lars Helle, sjefredaktør og administrerende direktør i Stavanger Aftenblad til avisa.

Hedersbetegnelser

I tillegg til Matkulturprisen ble det også delt ut hedersbetegnelsen Spesialitet. Elisabeth Grønvik fra Grøndvik Gard i Ryfylke fikk utdelt to hedersbetegnelser for eplemosten Cavalier og for økologiske eplemost av Discovery epler.

– Begge skapte stor begeistring hos fagjuryen og det var ingen tvil om at dette er lokale produkter i særklasse, skriver Gladmatfestivalen i en pressemelding.

Gladmatfestivalen arrangeres i år for 21. år på rad. Festivalen trekker til seg 250.000 besøkende i løpet av de fire dagen den foregår. Festivalen fortsetter fram til lørdag 27. juni.

Neste artikkel

Fikk stipend for å lage barnemat av norsk havre