Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nortura doblet driftsresultatet

Norges største merkevarehus innen kjøtt- og eggprodukter med inntektsvekst og styrket resultat i andre tertial.

Nortura doblet driftsresultatet i andre tertial. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB
Nortura doblet driftsresultatet i andre tertial. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB

Driftsresultatet for Nortura i andre tertial endte på 379 millioner kroner, 216 millioner kroner bedre enn fjoråret.

Det viser samvirkets tertialrapport for de åtte første månedene av 2021.

– Resultatet etter andre tertial er en god sekundering i arbeidet med å bygge et nytt Nortura som skal bidra til økte bondeinntekter og styrket konkurransekraft. Nortura står i en krevende omstilling og jeg er stolt av våre medarbeidere som har lykkes i å styrke lønnsomheten og produksjonen til tross for omfattende smitteverntiltak og råvaremangel, sier Norturas konsernsjef, Anne Marit Panengstuen, i en pressemelding.

Fakta

Norturas resultat i andre tertial 2021 i millioner (2020 i parantes)

Driftsinntekter: 8642 (7968)

Driftsresultat: 379 (163)

Resultat før skatt: 361 (154)

Stor etterspørsel etter norsk egg og kjøtt

Selv med lettelser i koronarestriksjonene i andre tertial, har grensehandelen likevel holdt seg lav og de fleste nordmenn har feriert innenlands, opplyser Nortura.

«Det har ført til høy etterspørsel av Norturas produkter. Det er spesielt omsetningen i kategoriene kylling, egg og biffer som øker», skriver selskapet.

Annonse

Tirsdag kom også nyheten om at 147 Nortura-ansatte mister jobben i Steinkjer og Stavanger.

Råvaremangel

Videre opplyser kjøtt- og eggprodusenten at etterspørselen etter norsk råvare fortsatt var høyere enn tilbudet i andre tertial.

«Fordi Gilde- og Priorproduktene kun inneholder norske råvarer, har råvaremangelen ført til at det ikke har vært mulig å produsere nok Gilde- og Priorprodukter i tertialet», skriver Nortura.

På tross av råvareutfordringene kan både Gilde og Prior vise til et godt salg av grillprodukter gjennom sommeren.

«I takt med tiltakslettelsene i samfunnet har Nortura sett en forskyvning av salget fra dagligvaremarkedet til Horeca (journ. anm. hotell-, restaurant- og cateringnæringen) segmentet i andre tertial. Det er spesielt etterspørsel fra restauranter og hoteller som har vært høy», opplyser Nortura.

Neste artikkel

Meny gir penger tilbake til angusbøndene