Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Solid resultat for Orkla

Orkla leverte et resultat på 1,27 milliarder kroner i andre kvartal, opp fra 1,21 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Konsernsjef i Orkla Jaan Ivar Semlitsch og finansdirektør Harald Ullevoldsæter. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Konsernsjef i Orkla Jaan Ivar Semlitsch og finansdirektør Harald Ullevoldsæter. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Orklas driftsinntekter økte på sin side med 6,1 prosent til 11,7 milliarder i andre kvartal 2021, skriver selskapet i en pressemelding.

Vesentlig høyere kraftpriser bidro til at underselskapet Hydro Powers fikk et resultat på 112 millioner kroner i 2. kvartal, kraftig opp fra tilsvarende periode i fjor. Jotun bidro på sin side til at resultatet fra tilknyttede selskaper økte med 2,8 prosent til 255 millioner kroner i andre kvartal.

Annonse

Både Orkla Food Ingredients, Orkla Foods og Orkla Care leverte også sterke resultater, mens Orkla Confectionery & Snacks hadde en tilbakegang på 1,2 prosent.

Konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch er både fornøyd og misfornøyd med det selskapet leverte.

– Koronapandemien har satt sitt preg på Orkla også i dette kvartalet. Spesielt i India har vi opplevd høye smittetall og nedstengning av samfunnet, men også i flere andre land har det vært en krevende situasjon. Jeg er fornøyd med at topplinjen styrket seg med volumbasert organisk vekst og at deler av «Out of home»-sektoren nærmet seg en normal situasjon. Jeg er imidlertid ikke tilfreds med kostnads- og resultatutviklingen, sier han.

(©NTB)

Neste artikkel

Bondeopprøret la fram krav til det nye ekspertutvalet