Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Selger gård for 29 millioner – kan gå med tap

Morten Mo kjøpte Brandbu prestegård for 2,4 millioner kroner for 13 år siden. Nå selger han gården med en prisantydning på 29 millioner kroner, men kan likevel med å gå med tap.

Morten Mo og kona Beth kjøpte Brandbu prestegård i 2003. Bildet er fra 2004 før den mest omfattende oppgraderingen tok til. Foto: Gunnar Syverud

I 2003 kjøpte Morten Mo Brandbu prestegård på Hadeland av Staten for 2,4 millioner kroner. Nå, 13 år senere, selger han gården igjen, med en prisantydning på 29 millioner kroner.

Ifølge Mo selv har han brukt 35 millioner kroner på å få opp standarden på gården. Dermed går han 6 millioner i tap dersom gården selges til prisantydning.

– Da vi kjøpte gården vokste det trær gjennom taket på låven, og den var fullstendig nedkjørt, sier Morten Mo til Finansavisen.

Gården har nå fått navnet Rossmo, basert på ett av gårdens tidligere navn. Selve gården er nemlig fra 1790 og eksteriøret er fredet.

Les også: For 21 millioner kan unik middelaldergård bli din

– Vi har ønsket å ta vare på det autentiske, og ta vare på hadelandstradisjonen og hadelandskulturen, sier Mo til avisa Hadeland.

Annonse

Det hører også 68 dekar jord og 600 dekar skog til eiendommen. Planen er å selge alt under ett.

Prisantydningen på 29 millioner kroner er også en tredobling av prisen som har vært forelagt konsesjonsmyndighetene på Hadeland tidligere.

Eiendomsmegler Christian Falkenberg i Privatmegleren sier at det var magefølelsen som gjorde at han landet på 29 millioner kroner for den spesielle eiendommen.

– Det er ikke lett å finne en tilsvarende eiendom noen steder i landet. At eiendommen har nærhet til Oslo og både kan være aktuell for private og firmaer er et stort pluss, sier Falkenberg til Finansavisen.

Neste artikkel

Findus seier norsk tollvern for grønsaker har stått stille sidan 1997