Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Rema, Coop Extra og Kiwi vil åpne minst 50 nye butikker i år

I fjor falt dagligvareprisene med 0,4 prosent. Likevel vil lavpriskjedene åpne minst 50 nye butikker i løpet av 2020.

Oslo  20180413.
Konkurransetilsynet utførte onsdag razzia hos Coop, Rema 1000 og Norgesgruppen etter mistanke om overtredelse av konkurranseloven. Kiwi butikk.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Oslo 20180413. Konkurransetilsynet utførte onsdag razzia hos Coop, Rema 1000 og Norgesgruppen etter mistanke om overtredelse av konkurranseloven. Kiwi butikk. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Markedet er så å si flatt. Bakgrunnen for stagnasjonen er sammensatt. Folk er blitt mer bevisst på eget forbruk og kaster mindre mat. Samtidig møter dagligvarebutikkene økt konkurranse gjennom bransjeglidning og grensehandel, i tillegg til at folk handler mer mat i farta, sier Kiwi-sjef Jan Paul Bjørkøy til Dagens Næringsliv.

Annonse

Tall avisen har samlet inn, viser at Rema forventer å åpne 20 butikker i 2020. Det gjør også Kiwi. Coop Extra planlegger på sin side å passere 500 butikker i år, noe som tilsvarer minst 22 nye butikker. Noen av disse er omprofileringer fra søsterkjeden Prix, men minst et tosifret antall skal være rene nyetableringer.

De siste årene har det blitt etablert mange nye lavprisbutikker, mens omsetningsveksten har vært lav.

– Jeg er ikke bekymret, men det er viktig å få opp igjen veksten. Det finnes ulike måter å gjøre det på, ved å selge bedre eller andre produkter. Vi har spisset oss mot bransjeglidning ved å sette ned prisene på for eksempel hygiene- og vaskeprodukter, sier Bjørkøy.

Neste artikkel

Coop og Rema 1000 vil beholde 3 for 2-tilbud