Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Oppkjøp av gjødselfabrikk i India ga avgiftssmell for Yara

Yara har fått et avgiftskrav på 320 millioner kroner etter oppkjøpet av en gjødselfabrikk i India i 2018. Nå går de rettens vei for å unnslippe kravet.

Konsernsjef Svein Tore Holsether i gjødselselskapet Yara. Gorm Kallestad / NTB scanpix
Konsernsjef Svein Tore Holsether i gjødselselskapet Yara. Gorm Kallestad / NTB scanpix

Yara kjøpte fabrikken Tata Chemicals for 412 millioner dollar, rundt 3,2 milliarder norske kroner. I forbindelse med kjøpet har Yara fått et avgiftskrav som er 36 ganger høyere enn forventet, skriver Finansavisen.

– Saken gjelder en engangsavgift knyttet til overdragelsen av festeavtalen for produksjonsstedet Babrala i India som Yara kjøpte i 2018, skriver kommunikasjonsdirektør Kristin Nordal i Yara til avisen.

Annonse

Ifølge avisen forventet Yara å betale mindre enn én million dollar knyttet til overdragelsen av festeavtalen. I stedet har Yara blitt presentert et krav på 36 millioner dollar fra indiske myndigheter, noe som tilsvarer rundt 320 millioner norske kroner ut fra dagens kurs.

– Yara bestrider kravet og anlagt sak, da vi er uenige i beregningsmåten som er bruk, skriver hun også.

En person i det indiske rettsapparatet som kjenner saken, sier til Finansavisen at myndighetene skal ha inkludert verdien av det som er bygd på tomten til gjødselfabrikken i beregningsgrunnlaget for avgiften Yara har fått.

(©NTB)

Neste artikkel

Åpner for høyere styrehonorar i statlige selskaper