Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nortura trekker bacon fra markedet etter funn av salmonella i råvare

Nortura utvider tilbakekalling av baconet med navn «Skikkelig digg bacon» til å gjelde flere holdbarhetsdatoer etter funn av salmonella.

Nortura utvider tilbakekalling av baconet med navn «Skikkelig digg bacon» til å gjelde flere holdbarhetsdatoer. Foto: Nortura SA
Nortura utvider tilbakekalling av baconet med navn «Skikkelig digg bacon» til å gjelde flere holdbarhetsdatoer. Foto: Nortura SA

Nortura trekker tilbake enkelte holdbarheter av «Skikkelig digg bacon»-pakker på 360 og 140 gram. Årsaken er at råvareleverandør har funnet salmonella i ytterligere fire partier importert tysk svinekjøtt benyttet i baconproduksjon hos Nortura. Nortura tilbakekaller bacon som kan inneholde råstoff fra disse partiene.

Funnet har ikke sammenheng med det nylige salmonellautbruddet, opplyser Mattilsynet på sine nettsider lørdag.

«Skikkelig digg bacon» skal være solgt via Norgesgruppen og Coop.

Tysk opprinnelse

«Vi har blitt informert fra Prima Jæren om at det er gjort funn av salmonella i ytterligere partier importert tysk svinekjøtt som er levert til oss», skriver Nortura i en pressemelding.

De skriver videre at alle produktene dette gjelder fjernes fra butikk. Mange av de berørte produktene skal ha gått ut på dato, men forbrukere kan likevel ha disse hjemme i fryseren.

Nortura oppfordrer forbrukere som har kjøpt produktet til å kaste det eller returnere det til butikken det er kjøpt i for refusjon. Riktig varmebehandling og god kjøkkenhygiene vil bidra til man unngår å bli syk av å ha spist de aktuelle produktene, salmonellabakterier drepes ved tilstrekkelig gjennomsteking eller koking.

Flere har blitt syke

Salmonellabakterier i to partier kjøtt fra Tyskland har ført til at en rekke produkter er blitt trukket tilbake i Norge de siste ukene.

Foreløpig er 22 mennesker blitt syke av bakterien Salmonella Enteritidis, og ti har vært innlagt på sykehus, opplyste Mattilsynet til NTB tidligere i mars.

Bakterien er funnet i et parti storfekjøtt, og ført til tilbaketrekking av blant andre flere typer kjøttdeig, karbonadedeig, biffer og fileter. I tillegg er det funnet Salmonella Typhimurium i et parti svinekjøtt, som har ført til tilbakekalling av bacon og røkte knoker.

Neste artikkel

Mener Mattilsynet må prioritere sikker mat foran dyrs velferd