Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nortura slakter færre lam – og færre havner på lager

Nortura har så langt i år slaktet færre lam enn i fjor. På tross av god etterspørsel, havner likevel noen på reguleringslager.

Nortura opplevde en salgsoppgang på nesten seks prosent i uke 39, sammenlignet med samme uke i fjor. Foto: Mariann Tvete
Nortura opplevde en salgsoppgang på nesten seks prosent i uke 39, sammenlignet med samme uke i fjor. Foto: Mariann Tvete

Nortura slaktet i uke 39 66.000 lam, noe som er 2000 færre enn samme uke i fjor. Så langt i år har det vært slaktet færre lam i ukene 27 til 39 i alle landets fylker.

Fra forrige uke og i ukene fremover tror derimot Nortura at det vil bli sendt flere lam til slakt, skriver de på side medlemssider.

"Mange ynskte nok å slakte ei pulje med lam før siste prisnedgangen. Det visast på slaktinga neste veke (veke 41, 5.–11. oktober). Da er det lagt opp til ein slakteplan på i underkant av 60 000 lam inkludert retur og nisje", skriver de.

Færre på reguleringslager

Ifølge kjøttsamvirket har det også vært god etterspørselen etter lammekjøtt, men likevel går 15.000 lam til reguleringslager. Dette er cirka 9500 færre enn samme uke i fjor.

Annonse

Etter en sen sesongstart for lammekjøtt, fikk Nortura i uke 39 et økt salg på 5,8 prosent eller 92 tonn fersk lam til proffmarkedet og dagligvaremarkedet.

"Det er spesielt hyggeleg å rapportere at salet utover i ferskvaresesongen går godt. Veke 39, siste veka i september med Fårikålens festdag, er ei viktig salsveke", skriver de.

Solgte mye til Norgesgruppen

Spesielt mye salg har det vært til Norgesgruppen, som eier butikkene Kiwi, Meny, Spar, Joker og Nær Butikken gjennom datterselskapet Norfersk.

I år, som i fjor, har flest lam vært levert til slakt i Rogaland, fulgt av Vestland og Innlandet.

Neste artikkel

Nortura stenger slakteri – åtte personer smittet med koronavirus