Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nortura og Ytterøykylling går sammen om nytt slakteri

Nortura og Ytterøykylling har inngått en intensjonsavtale om å etablere et nytt slakteri for kylling på Røra i Trøndelag.

Ytterøykylling og Nortura skal etter planen inngå et nytt slakterisamarbeid gjennom et felles selskap. Illustrasjonsfoto: Siri Juell Rasmussen
Ytterøykylling og Nortura skal etter planen inngå et nytt slakterisamarbeid gjennom et felles selskap. Illustrasjonsfoto: Siri Juell Rasmussen

Slakteriet vil øke konkurransekraften for begge selskaper gjennom kortere transporttid, økt effektivitet og reduserte slaktekostnader.

Det skriver Nortura i en pressemelding onsdag.

Ifølge Nortura vil det nye slakteriet ligge sentralt i Trøndelag. Det innebærer at Nortura igjen etablerer kyllingslakteri i fylket. Samarbeidet vil korte transporttidene for kylling i regionen og øke dyrevelferden i slakteprosessen.

– En av landets viktigste matregioner

– Dette er en satsing og reetablering i Trøndelag, en av landets viktigste matregioner og i et marked som er i sterk vekst. Et moderne kyllingslakteri i Trøndelag korter ned transporttid, øker dyrevelferd og styrker konkurransekraften til Nortura og Prior, sier konsernsjef i Nortura, Anne Marit Panengstuen.

Slakteriet vil bli eid likt mellom Nortura og Ytterøykylling i et felles selskap. Nortura og Ytterøykylling vil fortsatt konkurrere i tilførsels- og sluttmarkedet.

De to aktørene vil samarbeide om henting av kylling på gården, transport og slakting. Avtalen mellom de to partene vil ikke innebære samarbeid om tilførsler, produktutvikling, salg og markedsføring til sluttmarkedet, skriver Nortura.

Mulig slakteavvikling ved Nortura Elverum

Samvirket skriver videre at det vil bli nedsatt en egen gruppe som skal utrede mulig avvikling av slakting og mulig ny aktivitet ved Nortura Elverum.

"Prosjektet inngår i Norturas arbeid med å gjøre konsernets industristruktur mer bærekraftig og konkurransedyktig for fremtiden", skriver Nortura.

Gjennomføringen av avtalen mellom Ytterøykylling og Nortura er avhengig av utfallet fra Nortura Elverum utredningen og konsernstyret i Nortura sin behandling og beslutning i saken.

Hvis avtalen iverksettes vil Nortura slakte all kylling i Trøndelag-regionen ved det nye anlegget på Røra mens øvrig produksjon på Østlandet vil være på Hærland i Østfold.

Neste artikkel

Frukt- og grønnsakbønder med historisk inntekt