Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Norske Skog-kjøper kan være klar i løpet av mars

Fristen for å legge inn bud på Norske Skogs fabrikker gikk ut mandag denne uken. Flere har meldt seg, og kjøperen ventes å bli klar i løpet av denne måneden.

Budkamp: Konsernsjef Lars Peder S. Sperre i Norske Skog sier at en kjøper av papirfabrikkene kan bli klar i løpet av måneden. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Vi er relativt fornøyde med interessen, sier styreleder Sven Ombudstvedt i Norske Skog AS til E24.

– 5 til 10 seriøse budgivere

Det er mellom fem og ti aktører som har lagt inn bud på fabrikkene til Norske Skog. Det bekrefter kommunikasjonsdirektør i Norske Skog, Carsten Dybevig, overfor Nationen.

Han skriv i ei tekstmelding til Nationen at det er «mellom 5-10 seriøse budgivere», men at han ikke vet hvem de er eller hvor mye de byr.

Les også: Norske Skog setter i gang salg av papirfabrikkene

Ifølge Ombudstvedt er det både industrielle og finansielle aktører blant disse. Han regner med å kunne gå ut med en avtale i løpet av et par uker.

Dette bekreftes også av konsernsjef Lars Sperre som overfor Dagens Næringsliv bekrefter at salget går etter tidsplanen.

Annonse

– Vi forventer at auksjonsprosessens sluttforhandlinger avsluttes i løpet av de neste ukene, og at det innen utgangen av mars kan kommuniseres noe offentlig rundt hvem den nye eieren blir, sier Sperre.

Gjeld på over 9 milliarder

Det er investeringsbankene Citibank og Evercore som jobber med salget av fabrikkene.

Styret i Norske Skog ga i desember i fjor opp forsøket på å redde konsernet og begjærte konkursbehandling i skifteretten. Selskapet hadde da en gjeld på drøyt 9,2 milliarder kroner og bokførte verdier på nær 2,9 milliarder kroner.

Bostyrer har tidligere uttalt at det ikke er sannsynlig at et salg av fabrikkene, som fortsatt driver lønnsomt, vil kunne bringe inn noen midler til boet ettersom gjeldsbyrden er for stor.

Neste artikkel

Statkraft inngår ny industrikraftavtale med Norske skog