Hjelper matprodusenter: – Det er varmebehandling som gjør at jod går ut. Så enkelt er det, men også så vanskelig. Du må ha styr på det, sørge for at prosessen er lik hver gang, sier Dagbjørn Skipnes, om å styre næringsinnholdet og uønskede stoffer i taren. Alle foto: Solfrid Sande
Hjelper matprodusenter: – Det er varmebehandling som gjør at jod går ut. Så enkelt er det, men også så vanskelig. Du må ha styr på det, sørge for at prosessen er lik hver gang, sier Dagbjørn Skipnes, om å styre næringsinnholdet og uønskede stoffer i taren. Alle foto: Solfrid Sande

Nofima hjelper matindustrien til å lage trygge produkter av tang og tare

Produksjon av tang og tare er ny næring og et stort satsningsområde. Fremdeles vet vi ikke nok om innholdet i råvaren vi skal spise mer av. TastyKelp-prosjektet hos Nofima gir ny kunnskap om kokeprosesser.

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Digital

Bestill

10 uker for 10 kr

Neste artikkel

Produksjonen av raudt kjøtt på lågaste nivå sidan 2015