Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

NOAH påklager utsettelsen av 8000 ender til jakt

Dyrevernorganisasjonen NOAH påklager Miljødirektoratets avgjørelse om å tillate godseier Løvenskiold-Fossum å sette ut 8000 tamme stokkender til jakt.

Dyrevernorganisasjonen NOAH reagerer kraftig på at Miljødirektoratet tillater Løvenskiold-Fossum å sette ut 8000 tamme stokkender til jakt. Foto: Colourbox
Dyrevernorganisasjonen NOAH reagerer kraftig på at Miljødirektoratet tillater Løvenskiold-Fossum å sette ut 8000 tamme stokkender til jakt. Foto: Colourbox

Miljødirektorartet har gitt skogeier Løvenskiold-Fossum tillatelse til å sette 8000 tamme stokkandkyllinger ut i sine skoger i Telemark for å tilby sine kunder å jakte på dem.

Tidligere denne uken gikk Martin Eggen i Norsk ornitologisk forening hardt ut mot praksisen. Også Norges jeger- og fiskerforbund uttrykte bekymring for praksisen.

Nå reagerer også dyrevernorganisasjonen NOAH. I en pressemelding skriver organisasjonen at de finner det høyst kritikkverdig at tusenvis av fugleunger transporteres fra Sverige til Norge for å bidra til forlystelsesjakt, og at de har påklaget Miljødirektoratets avgjørelse.

– NOAH mener det er uansvarlig å tillate slik import og utsetting av oppdretts-ender til jaktformål all den stund man vet at dette går utover dyrene, og det samtidig er sterkt kritisert også med tanke på effekten på faunaen, sier veterinær og leder i NOAH, Siri Martinsen i pressemeldingen.

• Les også: Tallet på kvinnelige jegere går rett til værs

Annonse

Miljødirektoratet har nå bedt Vitenskapskomiteen for matsikkerhet om å lage en rapport med risikovurdering og råd i forbindelse med slik utsetting i naturen. Den kommer i juni, og Miljødirektoratet sa til Nationen tidligere denne uken at de ikke har grunnlag for å nekte Løvenskiold-Fossum å sette ut endene før rapporten er klar.

– NOAH håper vitenskapskomiteens avgjørelse vil legge vekt på dyrevern og naturvern, og at man ikke vil tillate at rekreasjon og næringsinteresser får forrang, sier Siri Martinsen.

NOAH anmeldte forøvrig Løvenskiold-Fossum i 2015 da de importerte 6000 ender til samme formål, men uten å søke om tillatelse.

Neste artikkel

Den nye arten gullsjakal blir rekna som naturleg innvandrar