Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nestlé kutter ut egg fra burhøns innen 2025

Verdens største matvareskelskap Nestlé slutter å bruke egg fra burhøns.

Illustrasjonsfoto: Benjamin Hernes Vogl
Illustrasjonsfoto: Benjamin Hernes Vogl

Nestlé skal innen 2025 slutte å bruke egg fra burhøns til produksjon av matvarer, melder selskapet i en pressemelding.

Burhøns-kuttet inkluderer alle typer egg og eggprodukter, inkludert hele egg og eggepulver, direkte kjøpt inn av selskapet.

I USA og Europa skal overgangen til innkjøp fra burfri eggproduksjon skje innen 2020, melder Nestlé. Selskapets produkter i Sør-Amerika, Midtøsten, Afrika og Oceania skal være fri for egg fra burhøns innen 2025.

– Vår misjon er å øke livskvalitet og bidra til en sunnere fremtid. Det inkluderer også å sikre god dyrevelferd for dyrene som gir oss ingrediensene som inngår i produktene vi selger, sier Axel Heiberg-Andersen, kommunikasjonssjef i Nestlé Norge i pressemeldingen.

Trend i markedet

Nestlé er verdens største mat- og drikkevareselskap. Nestlé Norge har rundt 300 ansatte og omsatte i fjor for om lag for to milliarder kroner.

Trenden med å kutte ut egg fra høns i bur har gjort seg gjeldende både internasjonalt og i Norge.

Annonse

Norgesgruppen, Bunnpris og Rema 1000 har alle sluttet å selge hele egg fra burhøns. Internasjonalt har selskaper som Kraft Heinz, Conagra og Mondelez gått over til frittgående verpehøns.

Nationen skrev i september at frittgående høns i Norge har dobbelt så høy dødelighet som høns i miljøbur.

I 2012 ble det innført krav om miljøinnredede bur i Norge. Burene må verpekasse, vaglepinne, klosliper og strøbad.

Nesten halvparten i Europa

I Europa kommer allerede over 40 prosent av eggene Nestlé kjøper inn fra burfri eggproduksjon, mens i andre deler av verden vil overgangen ventet å bli mer krevende.

– Vi forplikter oss nå til å drive frem positive endringer i samarbeid med partnere. Dette vil kreve både tid og investeringer, og for oss er det viktig med en bærekraftig og kostnadseffektiv overgangsperiode, slik at forbrukerne fortsatt får tilgang til kvalitetsmat til gode priser, sier Heiberg-Andersen.

Neste artikkel

Sjømatjubel over frihandelsavtale