Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nationen-journalister hedret for lang og tro tjeneste

Nationen-journalistene Werner Wilhelm Dallawara og Mariann Tvete fikk fredag tildelt medalje for sitt arbeid i avisa gjennom 30 år.

Werner Wilhelm Dallawara har jobbet i Nationen i 30 år og går av med pensjon. Mariann har jobbet i samme avis i i 30 år, men går ikke av med pensjon.
Werner Wilhelm Dallawara har jobbet i Nationen i 30 år og går av med pensjon. Mariann har jobbet i samme avis i i 30 år, men går ikke av med pensjon.

Werner Wilhelm Dallawara og Mariann Tvete ble begge ansatt i Nationen i 1988, henholdsvis i mai og juni.

Medaljen for lang og tro tjeneste tildeles av Det Kongelige Selskap for Norges Vel og er en påskjønnelse til arbeidstakere med minst 30 års ansettelse hos samme arbeidsgiver.

Fredag var dessuten Dallawaras siste arbeidsdag i Nationen. Nå går han av med pensjon, og hans innsats ble derfor spesielt markert i redaksjonens lokaler på Grønland i Oslo.

– Den som har jobbet lenge i Nationen har hatt viktig samfunnsoppgave – forhåpentligvis til støtte for Distrikts-Norge og imot sentralisering, sier Dallawara.

– Den jobben må gjøres kontinuerlig, enten man jobber i Nationen eller ikke. Jeg håper at samfunnsutviklingen går i den retningen at det fortsatt skal bo folk i distriktene og at det skal være lys i husene, sier han.

Siste dag med gjengen: Werner Wilhelm Dallawara har jobbet i Nationen i 30 år. Foto: Siri Juell Rasmussen
Siste dag med gjengen: Werner Wilhelm Dallawara har jobbet i Nationen i 30 år. Foto: Siri Juell Rasmussen

Stolt og glad

Dallawara har gjennom sine 30 år i avisa levert politiske nyheter, dramatiske nyhetsreportasjer og reportasjer om mat og drikke. Han har i over ti år hatt ansvar for det daglige baksideintervjuet i papiravisen og spalten «Nationen rundt».

– Hvordan føles det å få denne medaljen?

– Æres den som æres bør, heter det. Jeg er stolt og glad over å ha fått medaljen, og mener vel at den kanskje ikke er helt ufortjent, sier han og ler hjertelig.

Tvete har i mange år jobbet som fotograf, men har de siste årene jobbet som både skrivende journalist og fotograf. Hun sier det er utrolig morsomt å jobbe i avisa.

– Jeg møter masse fantastiske, vanlige, ekte mennesker når jeg er ute på veien. Det er gode historier bak hver eneste sving, og selv om jeg har vært her i 30 år, føles det som om jeg nettopp har begynt, sier hun.

Annonse

– Jobber man i Nationen, påvirker man. Det er viktig å påvirke på riktig måte, og gjennom jobben får jeg lov til å formidle virkeligheten for dem som bor i distriktene, sier Tvete.

Mariann Tvetye har jobbet i samme Nationen i 30 år. Her med medaljen hun fikk tildelt fredag. Foto: Siri Juell Rasmussen
Mariann Tvetye har jobbet i samme Nationen i 30 år. Her med medaljen hun fikk tildelt fredag. Foto: Siri Juell Rasmussen

Omreisende i historier

Sjefredaktør i Nationen, Irene Halvorsen, holdt tale for begge de to medaljemottakerne. Først ut var Tvete.

– Du er utrolig raus og fordomsfri og kommer nært innpå folk utrolig raskt. Du representerer Nationen på beste vis når du er ute. Du mangler aldri ideer og er blitt en omreisende i historier. Du er terrier som aldri gir deg. Det nyter både vi og leserne våre veldig godt av, sa sjefredaktøren.

Halvorsen trakk fram hvor ærekjær Dallawara er på vegne av avisa og det som etter hvert er blitt «hans sider» i den.

– Du er arbeidsom, pliktoppfyllende og systematisk. Jeg har gitt opp å telle hvor mange «På tråden»-intervjuer det har blitt. Og har heller ikke klart å plukke ut en favoritt. Mange – veldig mange – av disse intervjuene er små skatter i avisa, sa hun.

Halvorsen påpekte at baksiden av avisa er blant de mest leste sidene.

– Der har du sørget for at Nationen også er «lim og lupe» for Distrikts-Norge. Det er vi takknemlige for - og det er en arv vi må forvalte videre, sa hun.

Klubbleder i Nationen, Janne Grete Aspen, overrakte blomster og gaver på vegne av kolleger.

– I tiår med store omveltninger i mediebransjen har det vært en styrke og en trygghet å ha dyktige og engasjerte folk rundt oss, folk som har vært med i bransjen lenge. Det er ikke minst viktig for oss i Nationen, hvor det har vært dramatisk for avisas overlevelse mange ganger, sier Aspen.

Neste artikkel

Her er de mest leste Nationen-sakene i 2018