Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nå blir verdens fremste kokkekonkurranse vegansk

Kan kun bruke frukt, grønnsaker, korn, frø eller belgfrukter i en av rettene.

Christopher W. Davidsen fra Stavanger vant konkurransen «Årets kokk» i fjor høst og er dermed Norges Bocuse d'Or-deltager i Lyon i januar neste år. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Christopher W. Davidsen fra Stavanger vant konkurransen «Årets kokk» i fjor høst og er dermed Norges Bocuse d'Or-deltager i Lyon i januar neste år. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Den 24. og 25. januar neste år går verdens fremste kokkekonkurranse Bocuse d'Or av stabelen i Lyon i Frankrike.

Torsdag ble det kjent at kokkene under konkurransen må lage en helt vegetabilsk rett til den såkalte «tallerkenretten». Det betyr at kokkene kun kan bruke frukt, grønnsaker, korn, frø eller belgfrukter når de skal lage retten.

Det opplyser Bocuse d'Or i en pressemelding.

Les også: Davidsen på andreplass i Bocuse d'Or

Bocuse d'Or begrunner satsingen på vegansk med at de ønsker å være i tiden og reflektere over moderne matlaging.

Norges Bocuse d’Or-kandidat Christopher W. Davidsen gleder seg til å jobbe med vegansk matlaging.

Annonse

– Yes! Dette er nytt, utfordrende og kjempebra, sier han i pressemeldingen.

Les også: Norges beste kokk deler vinnertips: – Ta deg god tid

Davidsen og hans team har nå en måned på seg til å komme opp med en oppskrift på en rett som kan være varm, kald eller begge deler, som skal sendes til Bocuse d'Or, før den skal lages under verdensfinalen i januar.

Helt vegansk blir konkurransen imidlertid ikke. I september ble det kjent at den såkalte «fatretten» skal være en tolkning av den klassiske Lyon-oppskriften «kylling og kreps».

Neste artikkel

Filip August Bendi vant årets kokk 2021