Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

McDonalds Norge utvider sortimentet av vegetarprodukter

Vegetarnuggets og McFeast med vegetarburger er nå å få i de norske McDonalds-restaurantene. Den norske satsingen har fått oppmerksomhet over hele verden.

McDonalds Norge lanserer vegetarnuggets. Foto: McDonalds Norge
McDonalds Norge lanserer vegetarnuggets. Foto: McDonalds Norge

For selv om McDonalds er en global kjede, finnes det også produkter som kun er å få kjøpt nasjonalt.

– Vegetarnuggetsene er vår idé og de er kun lansert i Norge. Det gjelder for øvrig hele vår vegetarsatsing med vegetarnuggets, McSpicy og McFeast med valgfri protein altså kjøtt, kylling eller vegetar, skriver Kristina Johansen, kommunikasjonssjef i McDonalds Norge i en e-post til Nationen.

Stort i USA og Australia

Selv om den norske satsingen ikke har fått mye omtale i Norge, har den fått mye oppmerksomhet i USA og Australia. Blant andre The Independent, Huffington Post og BBC har skrevet om de nye norske produktene.

– Det er første gang at vi får henvendelse fra BBC når vi lanserer et produkt i McDonalds i Norge. Det er gøy at våre vegetarnuggets slår an internasjonalt, sier Johansen.

Annonse

De nye produktene ble lansert tidligere i mars. Den norske delen av gigantselskapet sier de ønsket å tilby vegetarprodukter, slik at de har et tilbud til enda flere.

– Vi ønsker å gi kundene våre et best mulig utvalg, og ikke minst lytte til deres ønsker og behov. Vi vet at mange har ønsket seg flere vegetaralternativer, sier Mari Husby, senior marketing manager i Food Folk Norge i en pressemelding.

Norske råvarer

De nye vegetarnuggetsene er laget av kikerter, potet, gulrot, blomkål, brokkoli, mais, løk og rispanering.

Mange av produktene McDonalds lager er basert på norske råvarer. Johansen forteller at det også i nuggetsene vil bli brukt råvarer fra den norske bonden.

– Vegetarnuggetsene er produsert av Findus i Larvik og inneholder norske poteter, gulrøtter og blomkål. Vegetarburgerne er imidlertid ikke fra Norge. McDonalds Norge velger gjerne norske produkter og råvarer, og nærmere 80 prosent av vårt innkjøp er fra norske leverandører, skriver hun.

Neste artikkel

Produksjonen av raudt kjøtt på lågaste nivå sidan 2015