Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Måtte slakte 45.000 kyllinger etter salmonellautbrudd

45.000 kyllinger ble slaktet etter at det ble oppdaget salmonella i en besetning sør i Sverige. – Smitten ble oppdaget i tide, sier selskapet Atria.

Titusenvis av kyllinger ble slaktet etter salmonellautbrudd sør i Sverige. Illustrasjonsfoto: Vidar Sandnes
Titusenvis av kyllinger ble slaktet etter salmonellautbrudd sør i Sverige. Illustrasjonsfoto: Vidar Sandnes

Det var under en rutineprøve ved det svenske matselskapet Atria i byen Sölvesborg at det ble oppdaget salmonellasmitte blant kyllinger.

De 45.000 kyllingene på Atrias anlegg ble avlivet på gården. Det er ingen risiko for at smitten spres videre til slakteri eller til konsumenter.

Det skriver det svenske landbruksnettstedet Atl.nu.

– Vi har fulgt våre rutiner, som har fungert bra. Smitten ble oppdaget i tide. Vi følger også det svenske jordbruksverkets program for dekontaminering ved anlegget, sier Malin Westling, kommunikasjonssjef i Atria Sverige, til Atl.nu.

Annonse

Selskapet Atria Sweden står bak etablerte merker som Sibylla, Ridderheims og Lagerbergs kylling. Selskapet inngår i det finske børsnoterte konsernet Atria Group som omsetter for over 1,6 milliarder kroner i året.

Ifølge nettstedet har også en annen kyllingbonde i Sölvesborg fått påvist salmonella i en besetning på sin gård.

Det svenske jordbruksverket sier at de nå undersøker om utbruddet har noen sammenheng med et utbrudd som fant sted i Skåne i forrige uke.

Det skal være totalt fire gårder som inngår smittesporingen.

Neste artikkel

Produksjon av kjøtt: Her er det størst vekst og fall i slaktinga