Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Malvik har ikke gitt opp kampen om Norsk Kylling

Orkdal kommune er storfavoritt til å få Norsk Kyllings nye anlegg. Malvik har likevel ikke gitt opp håpet om å få anlegget.

Malvik-ordfører Ingrid Aune har ikke gitt opp håpet om å få Norsk Kyllings anlegg. Arkivfoto: Håvard Zeiner

Det står om mellom 200 og 300 arbeidsplasser når Rema-eide Norsk Kylling skal bestemme hvor deres nye anlegg i Midt-Norge skal ligge.

Orkdal har lenge vært favoritt til å få anlegget som trolig vil koste mellom 1 og 2 milliarder kroner, men kommunen har fått kritikk for å ville legge fabrikken på matjord.

• Les også: Fylkesutvalget i Sør-Trøndelag stoppet ikke Norsk Kylling i Orkdal

Tirsdag skriver lokalavisen Bladet at Malvik kommune ikke har gitt opp håpet om å få fabrikken.

Malvik-ordfører Ingrid Aune (Ap) er denne uken på besøk i Hå kommune i Rogaland for å lære. I Hå har de en næringsklynge med blant annet Nortura, Den Stolte Hane, Tine, Nærbø kyllingslakt og Hå Kylling hvor bedriftene drar fordel av å ligge geografisk nært hverandre. Malvik-ordføreren tror Norsk Kylling kan tjene på at Nortura allerede har et anlegg i kommunen.

– Det er klart at vi har en fordel fordi Nortura allerede har etablert seg hos oss. Nå har vi lært om tre nye bedrifter som har kommet til, nettopp fordi de har samlokalisert seg. Så det er denne typen fremoverlent næringsvirksomhet vi er her for å lære om, sier Aune til Bladet.

Annonse

• Les også: Travbane skaper jordvern-strid

Hun legger til at kommunen fremdeles ser på hva de kan tilby Norsk Kylling.

Ifølge det avisen erfarer skal avgjørelsen tas endelig på et styremøte i Norsk Kylling 7. desember.

– Vi har Midt-Norges flaggskip Nortura på Sveberg. Hvis vi kan tenke samarbeid med annen type næringsmiddelindustri vil det helt klart øke lønnsomheten, sier Aune.

Neste artikkel

Sjømatjubel over frihandelsavtale