Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kiwi inviterer til priskrig – Coop reagerer sterkt

Dagligvarekjeden Kiwi offentliggjør at de kutter prisene på en rekke varer. – Vi ville aldri brukt krisen til å fremme oss selv, sier Coop.

Kiwi kutter prisen på en rekke varer. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Kiwi kutter prisen på en rekke varer. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

– Vi mener at det er umoralsk ikke å bidra til lavere priser når det er så mange permitterte og folk uten jobb. Vår oppgave er å skaffe billigere varer, sier Kiwi-sjef Jan Paul Bjørkøy i et intervju med Dagens Næringsliv.

Ifølge ham kutter Kiwi nå prisene på 200 varer med 20 prosent de neste åtte ukene. Kuttet er beregnet til å koste 200 millioner kroner og kommer etter at Kiwi de siste ukene har hatt en vekst på 15 prosent.

Coop: – Det er på grensen

Konkurrenten Coop reagerer og mener Kiwi nå går ut og inviterer til priskrig.

– Vi ville aldri brukt krisen til å fremme oss selv, så måten Kiwi kommuniserer denne priskampanjen på, reagerer vi på. Det er på grensen og kanskje over, sier kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis i Coop til avisen.

Han legger samtidig til at de nå også «selvfølgelig kommer til å senke prisene».

Annonse

Dagligvarekjedene overvåker hverandres priser kontinuerlig.

Rema-sjef Trond Bentestuen sier til Dagens Næringsliv at man vil finne de samme prisene i deres butikker som det er reklamert for hos konkurrentene.

Vekst for dagligvarekjedene

Dagligvarebransjen som helhet opplevde en verdivekst på 7,2 prosent i første kvartal i år, ifølge tall analysebyrået Nielsen presenterte tidligere denne uken.

Det kommer hovedsakelig av at nordmenn er mer hjemme under koronautbruddet.

Kiwi er eid av Norgesgruppen, som er landets største dagligvareaktør. I fjor viste Konkurransetilsynets kartlegging av innkjøpsbetingelsene til dagligvarekjedene at Norgesgruppen alltid får bedre betingelser enn konkurrentene Coop og Rema.

(©NTB)

Neste artikkel

Norgesgruppen vil gjøre det tydeligere hvor maten kommer fra