Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Høyre gjør kraftig byks på augustmåling

Høyre fosser fram til en oppslutning på 30,9 prosent på en fersk meningsmåling for august, mens Ap faller kraftig og Frp befester en posisjon langt under valgresultatet i fjor høst.

Erna Solbergs parti fosser fram til en oppslutning på over 30 prosent. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Erna Solbergs parti fosser fram til en oppslutning på over 30 prosent. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Høyre går fram 2,4 prosentpoeng, mens Ap faller hele 2,7 prosentpoeng til 32,8 prosent på Ipsos MMIs måling for Dagbladet.

Frp får bare 11,0 prosent, en nedgang på 1,1 prosentpoeng fra julimålingen, og et resultat som er nesten en tredel svakere enn det partiet endte opp med ved stortingsvalget i fjor høst.

For samarbeidspartiene KrF og Venstre er det framgang på denne målingen, 0,3 prosentpoeng til 4,5 prosent for KrF og 0,7 til 5,4 for Venstre.

SV har slitt voldsomt på målingene de siste månedene, og selv med et solid hopp på 0,7 prosentpoeng ligger Audun Lysbakkens parti fortsatt under sperregrensen med 3,8 prosents oppslutning. Senterpartiet faller 1 prosentpoeng og ender på 4,5 prosent.

Annonse

Miljøpartiet De Grønne går fram 0,1 til 4,2 prosent, Rødt står støtt på 1,4, mens andre går fram 0,6 til 1,5.

Mandatfordelingen dersom målingen hadde vært valg, gir 71 til Ap, SV, Sp og Rødt, mot 91 til H, Frp, KrF og V. MDG får hele sju mandater.

Neste artikkel

Vedum vil ikke frede Listhaug