Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Her er finalistene i Det norske måltid

Mørnet hvalbiff, rosettkål, tjukkmjølksis og røkt ishavsrøye er blant de nominerte produktene.

Anne Lise Leiren jublet da grava regnbueørret fra Leiren Laks vant prisen for årets foredlede sjømat under Det norske måltid tidligere i år. Foto: Siri Juell Rasmussen

I januar i år vant blant annet skitne gulrøtter og bensinstasjonsøl priser under Det norske måltid 2015.

Nå er finalistene til Det norske måltid 2016 klare, og totalt 15 fylker er representert blant de nominerte til prisene som deles ut i Stavanger 6. januar neste år.

Til nå har det vært arrangert delfinaler i Bergen, Oslo, Trondheim og Tromsø. I november samles finalejuryen, som består av Einar Risvik fra Nofima, Tom Victor Gausdal fra Strand restaurant, Wenche Andersen fra TV2, Kari Innerå fra restaurant BA53, Frode Selvaag fra Ryfylkekokken, Roar Hildonen fra restaurant To rom og kjøkken og Gunnar Nagell Dahl fra Fylkesmannen i Hordaland, for å diskutere seg fram til vinneren.

– De får en tøff oppgave, fordi vi ser at det er svært høy kvalitet på finalistene. Det gleder oss når dommerne melder tilbake at de skulle ønske at de kunne sende flere til finalen. Da er vi på rett vei, prosjektlederne Kristin Austigard og Sigve Skretting i en pressemelding.

Her er finalistene i Det norske måltid 2016:

Årets sjømat oppdrett: Økologisk laks, Flakstadvåg laks AS, Troms

Årets sjømat oppdrett: SALMABRG, Salmon Brands AS, Oslo

Årets sjømat oppdrett: Fersk Ishavsrøye, Sigerfjord Fisk AS, Nordland

Årets sjømat villfanget: Norway Seafoods Torskeloin, Norway Seafoods AS, Nordland

Årets sjømat villfanget: Mørnet Biff av Hval, Myklebust Hvalprodukter AS, Møre og Romsdal

Årets sjømat villfanget: Villkveite filet, Domstein Sjømat AS, Rogaland

Årets sjømat foredlet: Halvors Boknafisk loin, Halvors Tradisjonsfisk AS, Troms

Årets sjømat foredlet: Røkt Ishavsrøye, Sigerfjord Fisk AS, Nordland

Årets sjømat foredlet: Porsmarinert Einerrøykt Svanøylaks, Svanøy Røykeri AS, Sogn og Fjordane

Årets det grønne – naturelle: Rosettkål, Vang Gård, Oppland

Årets det grønne – naturelle: Økologiske poteter fra Sandholt & Eftedal, Svanepotet AS, Vestfold

Årets det grønne – naturelle: Skjærgaardsløk, Skjærgaarden gartneri, Vestfold

Årets det grønne – foredlet: Grønvik Eplemost, Grønvik Gard, Rogaland

Årets det grønne – foredlet: Grønvik Eplemost – Summerred, Grønvik Gard, Rogaland

Årets det grønne – foredlet: Lippertdrikke Eple & Bringebærjuice, Frode Lippert, Østfold

Årets kjøtt: Lammecarré av Klosterlam, Klostergarden, Rogaland

Årets kjøtt: Limousin Mørbrad, Oppdal Smak og Behag / Megarden Limousin, Sør -Trøndelag

Annonse

Årets kjøtt: Gilde Årets ferske sommerlam – Grillribbe naturell, Gilde, Nortura SA, Oslo

Årets kjøtt foredlet: Hockey, Ask Gård Foredling, Buskerud

Årets kjøtt foredlet: Gravet og lettrøkt flatbiff av reinsdyr, Brurskanken Rein, Nordland

Årets kjøtt foredlet: Villsauskank Frøya, Dalpro Gårdsmat, Sør-Trøndelag

Årets godbit: Havsnø Flaksalt, North Sea Salt Works AS, Møre og Romsdal

Årets godbit: Superknask knekkebrød – med havsalt, Energimat AS, Rogaland

Årets godbit: Bringebærsorbé, Reins Kloster AS, Sør -Trøndelag

Årets godbit: RørosIs Blåbærsorbet, Galåvolden Gård, Sør -Trøndelag

Årets meieriprodukt foredlet: Økologisk Cottage Cheese, Rørosmeieriet, Sør -Trøndelag

Årets meieriprodukt foredlet: RørosIs Tjukkmjølksis med solbær, Galåvolden Gård, Sør -Trøndelag

Årets meieriprodukt foredlet: Nýr, Grøndalen Gård, Akershus

Årets tradisjonsøl: Nøgne Ø Norsk Høst, Nøgne Ø Det Kompromissløse Bryggeri A/S, Aust-Agder

Årets tradisjonsøl: Okkelberg, Stjørdals Bryggeriet, Nord-Trøndelag

Årets tradisjonsøl: Vestlandskyss – Bringebær Saison, Lysefjorden Mikrobryggeri, Hordaland

Årets sider: Kvitanesen – Poesider 2016, Ulvik Frukt & Cideri, Hordaland

Årets sider: Balholm Handverkcider med humle, Balholm AS, Sogn og Fjordane

Årets sider: Balholm Handverkcider økologisk, Balholm AS, Sogn og Fjordane

Årets ost: Råblå, Grindal Ysteri AS, Sør -Trøndelag

Årets ost: Myrull, Grindal Ysteri AS, Sør -Trøndelag

Årets ost: Lille Aske, Bo Jensen, Rogaland

Neste artikkel

Hyller norsk mat i verdensklasse