Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Her åpner jaktkjeden Jaktia i Norge

Den norskeide svenske jakt- og fiskebutikkjeden Jaktia åpner sin første butikk i Norge i januar.

Jaktia vil nå ta andeler i det norske markedet for utstyr til jakt, fiske og friluftsliv. Illustrasjonsfoto: Mariann Tvete
Jaktia vil nå ta andeler i det norske markedet for utstyr til jakt, fiske og friluftsliv. Illustrasjonsfoto: Mariann Tvete

I oktober ble det kjent at den svenske jakt- og fiskekjeden Jaktia satser stort i Norge. I løpet av de neste tre årene vil kjeden åpne 30 franchisebutikker her til lands.

Det er den norske investoren Knut Axel Ugland som eier kjeden. Han eier fra før Norges største våpenimportør Schou og Flyfish Europe som driver med utstyr til fluefiske.

I et intervju med Finansavisen mandag sier Jaktias administrerende direktør i Norge, Morten Krogh, at butikkene vil komme på Øst- og Vestlandet opp til Trondheim.

– Vi kommer ikke til å bygge butikker over alt, det er snakk om å gjøre avtaler med eksisterende butikker. Vi har noen konfidensielle avtaler nå, og jeg anslår at vi vil ha mellom 10 og 20 butikker etter ett års drift, sier Krogh til avisen.

Annonse

– Vi har nå lagt grunnmuren. og totalt sett kan det bli veldig bra. Vi har tenkt å få til en skikkelig faghandelskjede, sier Krogh.

Han anslår at totalmarkedet for spesialbutikker som Jaktia ligger på mellom 1,5 til 2 milliarder kroner. I dag selger en rekke sportsbutikker også utstyr til jakt, fiske og friluft.

– XXL, G-Max og Sport1 Stadion er me i anslaget på 1,5 milliarder. Legger du for eksempel inn hele deres omsetning av klær fra Bergans og Norrøna som kan brukes både til fritid, friluft, jakt og fiske, kan man fort si at totalomsetningen er på 5 milliarder. Vi anser 1,5 til 2 milliarder som mest riktig, sier Krogh.

Neste artikkel

Ystad om nye ulvejakt-regler: – Nok en oppskrift på kaos og forvirring