Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Gundersen taper 100.000 på ulven

Hedmark Høyres Gunnar Gundersen anslår at han taper rundt 100.000 årlig på den økte ulvebestanden. Han avviser at egeninteressene gjør det problematisk at han fronter saken.

Gunnar Gundersen mener selv han taper opp mot 150.000 på økt ulvebestand, som fører til lavere elgbestand og dermed -kvoter. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
Gunnar Gundersen mener selv han taper opp mot 150.000 på økt ulvebestand, som fører til lavere elgbestand og dermed -kvoter. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix

Gunnar Gundersen har vært en av de tydeligste stemmene i ulvedebatten. Han har også hele veien talt sin egen statsråd midt imot, når han har kritisert Helgesens avgjørelse om å stoppe ulvejakta innenfor sonen i Hedmark.

I dag slo Dagbladet stort opp at Gundersen selv har økonomiske interesser i saken - han eier 30.000 dekar skog i Hedmark, med tilhørende hytteutleie og salg av jaktkort. Samtidiig er elgkvotene i området halvert på 15 år. Selv anslår Gundersen at han taper rundt 150.000 årlig på redusert jakt. Og mye av det skyldes økt ulvebestand, mener Gundersen.

– Når det er sånn over hele området, sier det seg selv at det er snakk om betydelige verdie. Jaktopplevelser er et kjempepotensial for næringsutvikling i distrikts-Norge, og når dyrene du jakter blir borte og du ikke lenger kan jakte med hund, er det en stor begrensning på næringsinteressene, sier Gundersen til avisa.

Annonse

Han forstår ikke hvorfor noen skulle reagere at han fronter saken, når han har en økonomisk egeninteresse.

– Jeg synes det er nesten utrolig. Jeg har aldri lagt skjul på at jeg driver med jakt innenfor ulvesona. Jeg stilte til og med opp i VG med bilde av meg i jaktutstyr, hvor det kom fram at jeg kom fra jakt på eget terreng. Jeg har aldri sagt noe uten at det er vedtatt på Hedmark Høyre sine resolusjoner. Hvis man skal bruke denne typen argumenter mot folk, betyr det at ingen som er berørt av ting kan få snakke sin sak, sier han til avisa.

Neste artikkel

Staten og dyrevernsorganisasjoner møttes i tingretten