Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Gardsmatorganisasjonen Hanen stolt over å få oste-VM til Bergen

Oste-VM skal arrangeres i Bergen neste år.

Bernt Bucher Johannessen er daglig leder i gardsmatorganisasjonen Hanen. Foto: Ketil Blom Haugstulen
Bernt Bucher Johannessen er daglig leder i gardsmatorganisasjonen Hanen. Foto: Ketil Blom Haugstulen

The Guild of Fine Food har utnevnt Bergen til arrangørby for oste-VM 2018, skriver Gardsmatorganisasjonen Hanen i en pressemelding.

Årets verdensmesterskap ble arrangert i London i forbindelse med matmessen Taste of London. Hanen får seg Norsk Gardsost som medarrangør.

Det er ventet at over 3500 oster fra mer enn 30 land vil bli påmeldt. I tilknytning til oste-VM blir det også arrangert en ny matfestival som har fått navnet ”Matlandet Norge”.

– Jeg er kjempestolt over at vi har klart å få VM til Norge. Bergen er en av UNESCOs utvalgte gastronomi-byer og var derfor et naturlig valg som arrangørby. Oste-VM blir en fantastisk arena for å promotere all norsk lokalmat, sier daglig leder i Hanen, Bernt Bucher-Johannessen.

Les også: Norsk ost har blitt en verdenssensasjon

Landsbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) mener oste-VM er viktig.

Annonse

– Det bidrar til at norske osteprodusenter får inspirasjon og anerkjennelse for kvalitetsproduktene de lager. Det er derfor ekstra stas å kunne ønske velkommen til neste års VM i Bergen. Med det får vi satt matnasjonen og ostenasjonen Norge på kartet, samtidig som norske osteprodusenter får en unik mulighet til å vise fram sine produkter, sier Dale.

Les også: Bråstopp i lokalmat-veksten

Gunnar Waagen er leder i Norsk Gardsost og styreleder i Tingvollost, som vant tittelen Verdens beste ost med Kraftkar i 2016. Årets vinner ble den britiske osten Cornish Kern, som produseres av Lynher Dairies.

– Nå skal vi virkelig presentere det rike utvalget av kvalitetsmat for et internasjonalt publikum. Vi må ha ambisjoner om at flere skal eksportere varene sine. Samtidig som vi viser fram matmangfoldet vi har i Norge, blir dette et løft for reiselivet, sier Waagen.

Det er det britiske selskapet the Guild of Fine Food som er ansvarlig for World Cheese Awards. De gleder seg til å avholde arrangementet til Bergen.

Neste artikkel

Dagligvare-topp kritiserer politikerne – mener de snakker ned matprodusenter