Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Felleskjøpet dropper bybutikkjede

Felleskjøpet Agris planer om å opprette 50 bybutikker i et nytt konsept skrinlegges. To butikker står igjen etter satsingen.

Felleskjøpets Fôr & Fritid-butikk på Hamar ble åpnet i januar 2015. Foto: Felleskjøpet Agri

Målet var å ha på plass 50 Fôr & Fritid-butikker innen høsten neste år. Med innpass i kjøpesentrene rundt de store byene, skulle Felleskjøpet nå kjæledyreiere med fôr og utstyr til hund, katt og kanin, skriver Finansavisen.

La ned seks butikker

Ved nyttår ble seks butikker avviklet, og bare butikkene i Sarpsborg og Hamar står igjen.

«Når antallet butikker nå justeres skyldes det at responsen har vært forskjellig rundt om i landet», forklarer kommunikasjonssjef Thomas Skjennald i en epost.

– Byggingen var basert på en fem år gammel beslutning. Det har skjedd mye i detaljhandel siden den gang, sier divisjonsdirektør Johan Baklund i Felleskjøpet.

Han sier selskapet satser mer på detaljhandel enn tidligere og viser til kjøpet av svenske Granngården med 108 butikker i 2016.

i 2014 lanserte Felleskjøpet flere egne konseptbutikker for kjøpesenter lansert under navnet Felleskjøpet Fôr og Fritid.

Rekorder de siste årene

Annonse

Da Felleskjøpet Agri i 2015 meldte at året før hadde gitt det beste ordinære driftsresultat i samvirkets mer enn 100 år lange historie, ble kjøpesenterbutikkene trukket fram som en viktig bidragsyter til rekorden.

Også da regnskapet for 2016 ble lagt fram for ett år siden, ble butikkvirksomheten trukket fram som en årsak til vekst. 2016 ble nok et rekord-år.

Også i første halvår i fjor, kunne Felleskjøpet vise til rekord: Et resultat på 443,9 millioner kroner før skatt utgjorde det beste halvåret noensinne.

Kundesvikt hos Rema og en dårlig kornsesong bidro til at Felleskjøpet Agris resultat falt i august, september og oktober i fjor. Da viste kvartalsresultatet at Felleskjøpet fikk et overskudd på 1,45 millioner kroner etter skatt, mens samvirket samme kvartal i året før hadde et overskudd på drøyt 20 millioner kroner.

(©NTB)

Neste artikkel

Felleskjøpet Agri tar over drifta til fjøs-selskapet Ringalm Bygg