Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Familien Åland vant prisen Årets GullHane

Mandag fikk Aalan Gård på Vestvågøy i Lofoten prisen, etter å ha danket ut konkurrentene fra organisasjonens nærmere 500 medlemsbedrifter.

Lene-Mari Åland (i midten) ble rørt da hun på vegne av familien fikk overrakt Årets GullHane av Irene Halvorsen (t.v.) og Christine Baglo. Foto: Hanen
Lene-Mari Åland (i midten) ble rørt da hun på vegne av familien fikk overrakt Årets GullHane av Irene Halvorsen (t.v.) og Christine Baglo. Foto: Hanen

– Jeg er utrolig stolt over at vi har vunnet denne prisen, og takknemlig for anerkjennelsen av arbeidet familien har lagt ned for å komme dit vi er i dag, sier Lene-Mari Åland i Aalan Gård i en pressemelding.

Hanen er næringsorganisasjonen for bygdeturisme, gardsmat og innlandsfiske. Den nyetablerte prisen ble delt ut under Hanens 20-årsjubileum på Gloppen Hotell i Sandane.

Aalan Gård

Aalan Gård er et bureisningsbruk fra 1951.

De nåværende eieres foreldre har arbeidet opp gården fra utmark og krattskog.

Dagens eiere overtok gården med 20 daa dyrket jord og 28 geiter.

Det er bygd gårdsbutikk og ysteri på gården.

Gården er et familiebruk der alle familiens medlemmer deltar aktivt.

LES OGSÅ: – Norge er ikke bare Statoil, slik mange har valgt å tro

– Utmerket seg positivt

– Prisen er en påskjønnelse til et medlem som har utmerket seg positivt i forhold til organisasjonens kjerneverdier; kultur, bærekraft, omtanke og opplevelser. Aalan Gård gikk av med seieren blant organisasjonens nærmere 500 medlemsbedrifter, og er en familiebedrift hvor gjestene kan oppleve et mangfoldig gårdsbruk med osteproduksjon, urtehage og forskjellige dyr, skriver Hanen i pressemeldingen.

Aalan Gård ble stemt fram av en jury bestående av Irene Halvorsen (sjefredaktør i Nationen), Eivind Haalien (lokalmatsjef i Norgesgruppen), Christine Baglo (reiseansvarlig i Dagsavisen), Elisabeth Heyerdahl Refsum (reiselivskonsulent) og Bård Jervan (seniorpartner og rådgiver i Mimir).

LES OGSÅ: Verdsmeisterskapen i ost kan kome til Noreg

Ble rørt

Annonse

– Det var liten tvil i juryen om at den aller første Årets GullHane måtte gå på Aalan Gård på Vestvågøy i Lofoten. Familien Åland driver en bedrift som gjennom svært mange år har vært en foregangsmodell for gårds- og bygdeopplevelser i Norge. De har vært med å utvikle og løfte en av Norges viktigste matregioner, og utvidet menyen i et av landets viktigste turistområder. I tillegg har de har vist en stor og kontinuerlig grad av innovasjon, og bygget ut mange gode tilleggsnæringer, sier jurymedlem Christine Baglo i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Lokalmat løftar hurtigruta

Lene-Mari Åland ble rørt da hun på vegne av familien tok imot prisen.

– Det har vært en fantastisk utvikling av lokalmat og bygdeturisme i Norge, og jeg hadde aldri trodd at vi skulle vinne Årets Gullhane blant så mange flotte bedrifter som representerer et unikt mangfold i hele landet. Det er ekstra stort at vi vant med tanke på at det var slik en kompetent jury som hadde oppgaven med å kåre vinneren, sier hun i pressemeldingen.

Neste artikkel

Mattilsynet foreslår nye tiltak som kan koste opptil 2 millioner kroner