Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Direktør Martin Bijl i Topigs Norsvin går av

Martin Bijl, administrerende direktør i det norsk-nederlandske svinegenetikkselskapet Topigs Norsvin, går av etter elleve år i sjefsstolen.

Martin Bijl slutter som direktør i Topigs Norsvin for å gå til ny jobb i et frøselskap. Foto: Topigs Norsvin/Frank Holm
Martin Bijl slutter som direktør i Topigs Norsvin for å gå til ny jobb i et frøselskap. Foto: Topigs Norsvin/Frank Holm

Topigs Norsvin kunngjorde like før helga at Martin Bijl, administrerende direktør i Topigs Norsvin, sier opp sin stilling fra slutten av august 2019.

Topigs Norsvin er et internasjonalt svinegenetikk-selskap, som ble dannet i 2014 etter at norske Norsvin og nederlandske Topigs fusjonerte. Norsvin i Norge eier 33,5 prosent av aksjene i Topigs Norsvin. Resten er det nederlenderne som eier.

– Stor ære

Bijl har takket ja til en stilling ved The Executive Board of Royal Barenbrug Group, et internasjonalt frøfirma.

– Det har vært en stor ære å arbeide for Topigs Norsvin i en interessant periode med stor endring og vekst. Jeg er veldig stolt over å ha jobbet med gode kolleger over hele verden for å oppnå vår nåværende posisjon som et verdensledende selskap innen svinegenetikk. Jeg er sikker på at selskapet vil fortsette å utvikle seg i årene som kommer, sier Bijl i en pressemelding.

Annonse

I 2017 oppnådde Topigs Norsvin et driftsresultat på 9,4 millioner euro, noe som tilsvarer nærmere 90 millioner norske kroner.

Mye sæd

Selskapet produserer på verdensbasis rundt ni millioner doser med svinesæd i året, og 100 millioner slaktegris per år har innslag av Topigs Norsvin-gener.

– Under Martins ledelse har Topigs fusjonert med Norsvin, og Topigs Norsvin har blitt transformert til et vellykket high-tech selskap som er verdensledende innen svinegenetikk. Jeg ønsker å takke ham personlig, på vegne av The Supervisory Board, for hans innsats i Topigs Norsvin de siste elleve årene, sier Mark Tijssen styreleder i Topigs Norsvin.

Selskapet opplyser at en prosess for å finne ny administrerende direktør snart settes i gang. Bijl vil fortsette å lede Topigs Norsvin de kommende månedene. Når han forlater selskapet i slutten av august, vil direktørene Hans Olijslagers og Cor van Hertrooij lede Topigs Norsvin til ny administrerende direktør er på plass.

Neste artikkel

Korona: Kotelettkongen som vart smitteversting