Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Coop med rekordstort kjøpeutbytte for 2018

Aldri før har Coop hatt flere medeiere. Aldri før er det blitt betalt ut et større kjøpeutbytte enn for 2018.

– I Coop er vi stolte over å være annerledes, spesielt når overskuddet skal deles og medeierne får sitt kjøpeutbytte, sier Geir Inge Stokke, konsernsjef i Coop Norge SA. Foto: Coop Norge

– I Coop er vi stolte over å være annerledes, spesielt når overskuddet skal deles og medeierne får sitt kjøpeutbytte, sier konsernsjef Geir Inge Stokke i Coop Norge SA i en pressemelding.

I disse dager får Coops medeiere utbetalt over en milliard kroner i opptjent kjøpeutbytte og bonuser. Regnes det med medlemskupp på dagligvarer og faghandel, kuponger og andre kontantrabatter, utgjorde summer 1,8 milliarder kroner for 2018.

Annonse

– Coop har over 1,7 millioner medeiere. Medeierne er våre beste kunder, og hver og en har bidratt til at vi i år igjen kan betale ut et rekordstort kjøpeutbytte. Det er samtidig motiverende at vi gjennom fjoråret fikk over 100.000 nye medeiere i samvirkelagene. Vi ser at antall innmeldinger øker fra år til år, og at kundene omfavner delingsøkonomien Coop står for, sier Stokke i pressemeldingen.

Av de 100.000 nye medeierne var nær 40 prosent under 30 år.

– Det er ekstra gledelig at stadig flere yngre blir medeiere i Coop. De yngre kundene våre er i tillegg til delingsøkonomi opptatt av samfunnsansvar og tilgangen til sunn og bærekraftig mat. Alt dette får de hos oss, sier Stokke.

Neste artikkel

Jordbærsesongen nærmer seg toppen – men kan bli lang