Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Bostyrer sier Norske Skog-konkursen er usedvanlig komplisert

Bostyreren i Norske Skogindustrier beskriver konkursen i papirgiganten som usedvanlig komplisert. Han tviler på at salg vil bringe penger til boet.

Norske Skog ASA begjærte oppbud, og fabrikkene er lagt ut for salg. Foto: Vidar Sandnes

Salget av datterselskapet Norske Skog as og konsernets sju papirfabrikker kan ikke forventes å tilføre konkursboet verdier, ifølge bostyrer, advokat Tom Hugo Ottesen. Det skriver både DN og E24.

Etter en langvarig prosess med forsøk på å refinansiere selskapet, slo det børsnoterte selskapet seg selv konkurs 19. desember i fjor med en gjeld på drøyt 9,2 milliarder kroner og bokførte verdier på nær 2,9 milliarder kroner.

I bostyrets innberetning til første skriftesamling tirsdag skriver Ottesen at «det forventes ikke at nærværende bo vil bli tilført midler i forbindelse med salget av aksjene i Norske Skog as».

Det kommer også fram at størsteparten av gjenværende verdier kan ligge i fordringer internt i konsernet.

Annonse

– Det vi har størst forhåpninger om å få inn noe på er fordringene som vi mener at ikke er pantsatt, mot forskjellige døtre i systemet som selges, sa Ottesen i etterkant av skiftesamlingen, skriver E24.

Ifølge DN er Kjell Inge Røkkes Aker-konsern blant budgiverne i auksjonsprosessen som håndteres av Citibank i London. Aker har alliert seg med Norske Skogs største långiver, Oceanwood, i et selskap der de to eier 50 prosent hver.

Neste artikkel

Statkraft inngår ny industrikraftavtale med Norske skog