Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ansatte til Tines Jarlsberg-fabrikk i Irland på plass

Ledere og operatører har kommet på plass i Tines fabrikk i Mogeely i Irland. Fabrikken skal være i full gang med Jarlsbergproduksjon i slutten av 2020.

Tines Jarlsberg-fabrikk i Irland, Tine Mogeely, er snart klart til bruk. Foto: Tine
Tines Jarlsberg-fabrikk i Irland, Tine Mogeely, er snart klart til bruk. Foto: Tine

Tine flytter eksportproduksjonen av Jarlsberg til Irland på grunn av at eksportstøtten avvikles. Og selv om støtten ikke er borte før i 2021, er produksjonen av Jarlsberg til salg i utlandet i god gang allerede i 2020.

Tine setter nå i gang med å teste fabrikken.

– Vi går inn i en periode med mye testing. Først tester vi med vann, men vi håper å teste med melk om ikke lenge. Så langt ligger vi i samsvar med planen, sier konserndirektør Per Ivar Berg i en pressemelding.

Annonse

Gjennomsnittsalderen på de ansatte i bedriften er 33 år. Tine overtar selve bygget i juli, og det meste av utstyret er montert.

Det er selskapet Dairygold, Irlands største meierisamvirke og nest største melkeprodusent, som skal levere melken til fabrikken.

– Vi kjøper melk fra dem og de kjøper myse fra oss. I tillegg skal vi samarbeide om mye annet. Dairygold skal leie kontorer av oss og vi skal ha felles kantine. Dairygold er ferdig med det felles renseanlegget. Det er blitt virkelig bra. Nå holder de på å legge ny rørledning til Cork havn. Dette arbeidet har også gått bedre enn fryktet.

Jarlsberg er Tines største eksportprodukt. Årlig selges det mer enn 23.000 tonn Jarlsberg i verden. USA er den nest største konsumenten av den norske osten, men osten til dette markedet produseres i USA.

Kuttene i eksportstøtten kan sørge for at melkeproduksjonen i Norge må kuttes med så mye som 100 millioner liter. En reduksjon på 100 millioner liter utgjør 6,25 prosent av tilgjengelig melkekvote.

Neste artikkel

Så mye tjente toppsjefene i bondesamvirkene