Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

56.000 laks rømte fra Marine Harvest-anlegg i Nærøy

Opptelling viser at hele 56.000 laks har rømt fra Marine Harvests anlegg i Nærøy i Trøndelag.

Laks i mære på SalMar på Frøya i Trøndelag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Det var 180.000 laks i merden før rømmingen. Marine Harvest har tatt opp nota, og etter en opptelling kunne Fiskeridirektoratet tirsdag ettermiddag opplyse om hvor mange fisk som hadde rømt.

Laksen i merden var på omtrent to kilo hver.

Marine Harvest opplyser i en pressemelding at rømmingen skjedde etter at en not ble skadet under en arbeidsoperasjon på oppdrettsanlegget i Arnøyfjorden mandag.

Fiskeridirektoratet ble varslet og sendte dykkere til stedet.

Den rømte fisken inneholder medisinrester. Det dreier seg om medisin mot innvollsorm, får Namdalsavisa opplyst hos Mattilsynet.

Annonse

Tirsdag forsøkte folk i området å fange den rømte fisken. Marine Harvest betaler fiskere 300 kroner for hver fangede fisk som kommer fra anlegget.

Hendelsen beskrives som en stor fiskerømming.

– I hele Norge var det nede i 10.000 rømte laks i 2017. Her er det fem ganger så mye, sier fiskeforvalter Anton Rikstad hos Fylkesmannen i Trøndelag til Namdalsavisa.

Marine Harvest opplyser at de ser svært alvorlig på hendelsen og vil i samarbeid med Fiskeridirektoratet og leverandører undersøke hvordan rømmingen skjedde. Fiskeridirektoratet skal på inspeksjon på stedet onsdag.

Neste artikkel

Ny rapport om havbruk til havs