Trønder-Avisa: Vinneren her blir Norges kandidat for Bocuse d’Or Europe som skal holdes i Trondheim i 2024. Årets kokk er ansett som Norges vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Konkurransen er også startskuddet for kappløpet mot verdensfinalen i Bocuse d’Or i 2025.
Kandidatene som skal delta i Årets kokk er valgt ut av Bocuse-akademiet, som er en forening for Norges tidligere deltakere i Bocuse d’Or-konkurransen siden 1987.
– Samtlige utvalgte kandidater er så gode kokker, og har allerede så mye konkurranseerfaring at de kan vinne Årets kokk og oppnå pallplassering i Lyon. I sine søknader vises både faglig dyktighet, originalitet og kreativitet, og kandidatene har interessante tanker om utviklingen av kokkefaget og sin rolle i det. Jeg gleder meg til tiden fremover med treningssamlinger, og endelig til å se hvordan de hevder seg i Årets kokk-finalen 18. september, sier faglig leder for Bocuse-akademiet, Christopher Davidsen.
Her er de fem kandidatene som skal kjempe om seieren:
- Aleksander Løkkeberg Vartdal. Alder: 27 år. Arbeidssted: Utvikler, Thon Hotels, Oslo
- Aron Espeland. Alder: 27 år. Arbeidssted: Souschef, Brasserie France, Oslo
- Håkon Solbakk. Alder: 31 år. Arbeidssted: Excecutive Head Chef, Speilsalen, Britannia Hotel, Trondheim
- Håvard Werkland. Alder: 28 år. Arbeidssted: Assisterende kjøkkensjef, Speilsalen, Britannia Hotel, Trondheim
- Runa Ailin Kvendseth. Alder: 25 år. Arbeidssted: Souschef, SÖL, Stavanger