Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Lokalpolitisk frihet

Liberalismen kommer til en skolegård nær deg.

Sentral: Partileder Siv Jensen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Sentral: Partileder Siv Jensen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Gardermoen: Ingen jeg snakker med på landsbygda i Trøndelag synes det er for få rikspolitikere og for mye lokalpolitikk i lokalvalgkampen. De blir ikke hørt i år heller.

Fremskrittspartiets lokalpolitiske debatt opp mot valget hefter seg ikke med detaljer om hvem det er som styrer kommuneøkonomien, politiet, eldreomsorgen på sjette året. Her skal vi se framover, som Sylvi Listhaug sier når hun får spørsmål om åssen det går med sykehjemssatsingen hennes i Syden.

Det blir nok halloi på et sykehjem nær dine pårørende isteden, der Listhaug formodentlig snart vil dukke opp for å angripe en kommuneansatt med budsjettansvar (som ikke kan bruke oljefondet for å få det til å gå ihop), fordi en beboer har funnet en kjøttbit i lapskausen som ser rar ut.

Annonse

Det skal bli livat ved en bomstasjon i Bergen, der Listhaug og Trygve Magnus Slagsvold Vedum kappes om å felle bommaster med vinkelsliper.

Det vil ta helt av på Cirkle K-stasjonen i Tromsø, der Siv Jensen og Geir Pollestad skal konkurrere i å bære bensin til bålet for å kutte i drivstoffavgiftene. Denne øvelsen utgår om to år. Da skal Sp selge seg inn som regjeringsparti med Ap og SV igjen, under sin gamle parole "gradvis økning i drivstoffavgiftene." Att og fram er dobbelt så langt og like dyrt.

Av andre saker det liberale Frp er lokalpolitisk opptatt av? Kommunene skal miste retten til å vedta vindkraftverk og eiendomsskatt, mens elevene skal miste retten til å si nei til vaksinering. Til gjengjeld skal politiet få frihet til å slippe en narkotikahund opp i ranselen til elevene.

Men rett skal være rett: Frp vil gjøre det lettere for folk flest å sette opp spikertelt foran campingvogna, og sette seg i godcampingstolen uten å måtte se på fæle vindmøller i utsikten. Isteden skal de fortsatt kunne se reklame for utenlandske spillselskaper på TV.

Og det andre partiet i Norge som kaller seg liberalt? De har nettopp tvunget gjennom et næringsforbud mot pels. Liberalisme på norsk er noe for seg selv.

Har du noe på hjertet?

Neste artikkel

Krisemøte mandag for å redde regjeringen