Hvorfor skal vi eksportere mat?

Norge kan selge mat utenlands med et påklistret glansbilde av grasbeiting, havsprøyt og fjellurter. Fortellingen blir ikke sannere av den grunn.

Oste-vinner: Fana Ostegård utenfor Bergen vant Oste-VM, men når mange nå vil eksportere norsk mat, er det snakk om volum, ikke smak. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
Har du noe på hjertet?

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

<br>

Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
1 mnd til kun kroner 1,-

Helg+Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag
1 mnd til kun kroner 1,-

Komplett

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag
1 mnd til kun kroner 1,-

Neste artikkel

Nyttårsløfter som monner