Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Utrolig fra Live Kleveland

Driver hun en kamp mot bøndene?

Får kritikk: Live Kleveland i Dyrevernalliansen. Foto: Benjamin Hernes Vogl
Får kritikk: Live Kleveland i Dyrevernalliansen. Foto: Benjamin Hernes Vogl

Live Klevelands reaksjon på Stortingets vedtak om pelsdyrkompensasjon er av en slik karakter at jeg virkelig må beherske meg for ikke å ta i bruk ord og vendinger som vil forsøple den offentlige debatt.

Dyrevernalliansen har faktisk nådd fram med sitt syn om at pelsdyrhold i Norge skal avvikles. Men dette er tydeligvis ikke nok. Nå kritiserer Kleveland at næringen er i ferd med å få en anstendig kompensasjon for dette.

Annonse

Mange av oss har trodd at Kleveland kjempet for dyrenes ve og vel i dette spørsmålet. Nå må hennes utspill oppfattes like mye som en kamp mot bønder som fram til nå har drevet en lovlig næring.

Annerledes går det ikke an å tolke hennes ubegripelige utsagn i Nationen etter stortingsbehandlingen nylig, der hun definerer erstatningsoppgjøret som et svik mot pelsdyra og at pelsdyrbøndene kan le hele vegen til banken.

At Stortinget skulle ha sveket dyra i pelsdyrsaken er intet mindre enn et forskrudd resonnement fra den som faktisk representerer vinnerne i dette spørsmålet. Og at pelsbøndene skulle juble for at storsamfunnet har tatt levebrødet fram dem, er bare en trist påstand fra en enøyd aktivist.

Med sitt engasjement i erstatningsspørsmålet har Kleveland lettet med dunder og brak fra sin dyrevernplattform, og hoppet inn på en arena der troverdigheten er lik null.

Har du noe på hjertet?

Neste artikkel

Litt matjord her og litt matjord der