Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Tror Norge er friskmeldt

Mange tror nå at Norge har fått kontroll over pandemien. De gir i hvert fall inntrykk av det.

Testing av koronaviruset. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Testing av koronaviruset. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

For nesten uansett hvor du kommer, er det sutring over avstander og spritlukt på hendene. Nok er nok, mener de, og nå må Norge åpnes igjen.

Men Norge er så langt ifra friskmeldt. Rett nok har det så å si vært ingen dødsfall i det siste, men smitten er her. Og den ser ikke ut til å forsvinne med det første. Hver dag kommer det nye tall om folk som er smittet, enten det er helsepersonell eller andre.

Annonse

Det er nok at en person er smittet, da må flere titalls andre som har vært i berøring med hun eller ham, i karantene. Og hva det koster både økonomisk og sosialt kan man bare lure på.

Det gjelder også breddefotball og kino. Så lenge helsemyndighetene gang på gang har forklart at friheten må skje gradvis, må man respektere det. Selv om det koster. Og om ikke altfor lenge blir det nok åpnet for både fotball og annet igjen.

Det er selvfølgelig tragisk med alle konkursene som har gjort at mange har mistet levebrødet. Men det kunne ha vært mye verre dersom man ikke hadde lyttet til fagfolkene. Selv om det kanskje er en mager trøst for dem som ikke har jobb nå.

Og selvfølgelig: for dem som ikke får spille så mye fotball som de vil.

Har du noe på hjertet?

Neste artikkel

Fra byråkrati til maskineri