Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Støre-saken

Journalistisk arbeid prioriterer en fillesak. Valgkampen er i gang, og den styres i hovedsak av riksmediene. Hovedoppslagene de siste par døgn har bestått av å framstille Arbeiderpartiets leder som en mann som har en annen personlig dagsorden enn den han offentlig forsvarer på vegne av sitt parti. Budskapet som mediene formidler, er altså at Støre ikke er til å stole på, og at partiets avvisning av profitt i velferden er juks og bedrag.

Stor formue, liten sak. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB Scanpix
Stor formue, liten sak. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB Scanpix

I Politisk kvarter torsdag 29. september hamret NRKs Øyvind Myklebust igjen på det samme. At DNB ikke hadde fulgt opp de direktiver som Støre har gitt om plasseringen av hans fondsmidler, var mindre interessant.

Annonse

Det blir altså sett på som en fornuftig prioritering av journalistisk arbeid å grave fram en fillesak som kan avlede oppmerksomheten fra de virkelig alvorlige spørsmål i vår tid.

Men rett skal være rett: Støres privatøkonomi er ikke det eneste hovedoppslaget, verken i NRK eller TV2. Begge har fått med seg at en svensk 16-åring oppfordrer Donald til å lese visse forsknings-rapporter om klima, og formidler det til folket.

Godt valg!

Har du noe på hjertet?

Neste artikkel

Allemannsrett og friluftslov