Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Rovviltskader på sau

I Nationen lørdag 17. august med overskriften “Rekordfå rovviltskader på sau” kan vi lese at Miljødirektoratets Rovbase går ut med at det er blitt mindre rovdyrskader på sau.

Tviler: Færre sau på beite gir færre rovdyrskader, skriver innsenderen. Foto: Kristoffer Moan
Tviler: Færre sau på beite gir færre rovdyrskader, skriver innsenderen. Foto: Kristoffer Moan

Men de skriver ingen ting om årsaken. Det er en kjensgjerning at jo flere som slutter med sau i de mest rovdyrutsatte områdene, dess mindre vil det bli å fråtse i for de store rovdyrene. Samtidig holder flere og flere sauene på innmark som er inngjerdet med såkalte rovdyrsikre gjerder for å skåne dem mot å bli drept av store rovdyr.

Og resultatet blir at mer og mer av disse verdifulle utmarksressursene bli liggende brakk.

Annonse

Men det bekymrer vel ikke disse statslønnede byråkratene som er utgått fra den sittende regjeringa, og de som har all makt til å diktere denne politikken er representanter fra et parti som for det meste svever under sperregrensa. Og de får aldri nok av store rovdyr.

Trine Skei Grande gikk for et tid siden ut i media med at hun ville doble ulvestamma. Synes hun det er for lite rovdyrskader på sau og andre av utmarkas grasetere?

Hva er det Miljødirektoratet prøver å innbille oss? Er det at de store rovdyrene er blitt snillere og derfor tar mindre beitedyr? Den virkelige årsaken er de forsiktige med å komme inn på, at til flere som blir tvunget til å slutte med sau, jo færre rovviltskader vil det bli.

Har du noe på hjertet?

Neste artikkel

Trugsmål mot ulvejeger er uakseptabelt